Χρηματιστήριο & Αγορές

JP Morgan: Οι ελληνικές τράπεζες έφτασαν στην... κανονικότητα

JP Morgan: Οι ελληνικές τράπεζες έφτασαν στην... κανονικότητα
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σχετικά υψηλές επιδόσεις παρά τη μεγάλη αστάθεια της αγοράς
Μετά από χρόνια αγώνα, η κανονικότητα είναι πλέον εφικτή…
Αυτό αναφέρει για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan, στη σημερινή, 10 Μαΐου 2022, ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "Greek Banks: Value for all or forever undervalued? Mid-term positive on Greek banks, Eurobank top pick (ελληνικές τράπεζες: αξία για όλες ή για πάντα υποτιμημένες; Θετική η μεσοπρόθεσμη προοπτική, η Eurobank top pick), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Σύμφωνα με την JP Morgan, μετά από μια παρατεταμένη κρίση που οδήγησε τα NPEs στο 60% του ΑΕΠ στο αποκορύφωμα το 2016 και συρρίκνωση των δανείων κατά 61% σωρευτικά, η μακροοικονομική εικόνα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί εμφανώς, οι τράπεζες έχουν καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τους ισολογισμούς τους και η εστίαση έχει πλέον μετατοπιστεί στη βιώσιμη ανάπτυξη των τραπεζών και στη βελτίωση των ROTE.
Οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται, ιδιαίτερα στο μέτωπο των επιτοκιακών εσόδων, αλλά με αυξημένη εστίαση στη βελτίωση των προμηθειών και την αποδοτικότητα κόστους καθώς και στην εξομάλυνση του κόστους κινδύνου, η JP Morgan βλέπει τα συνολικά καθαρά κέρδη να αυξάνονται κατά 10% ετησίως, με αποτέλεσμα ο ROTE να φτάνει κοντά στο 9% κατά μέσο όρο έως το 2024. 
 
Αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από την καθοδήγηση των διοικήσεων για 10% και για τις τέσσερις τράπεζες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης