Επιχειρήσεις

Βραβεία Βιβλίου Public 2022: Για 9η χρονιά, ψηφίζουμε και γιορτάζουμε

Βραβεία Βιβλίου Public 2022:  Για 9η χρονιά, ψηφίζουμε και γιορτάζουμε
Επίκεντρο των Βραβείων Βιβλίου Public είναι πάντα ο αναγνώστης

Τα Βραβεία Βιβλίου γιορτάζουν φέτος 9 συναρπαστικά χρόνια ζωής, θυμίζοντάς μας όλες εκείνες τις στιγμές, που, μ’ ένα βιβλίο στο χέρι, βρεθήκαμε ν’ ανυπομονούμε για όσα μας περιμένουν «λίγες γραμμές παρακάτω». Μπες και ψήφισε κι εσύ, για ν΄ αναδείξεις το δικό σου αγαπημένο!

Επίκεντρο των Βραβείων Βιβλίου Public είναι πάντα ο αναγνώστης, όποιος ή όποια κι αν είναι, σε όποια ηλικία, όποια στάση ζωής και αν έχει. Κάθε σελίδα που γυρνά, η ζωή του γίνεται πιο πλούσια, μαζί με αυτή και η διάθεσή του να τιμήσει όλα εκείνα τα βιβλία, όλους εκείνους τους συγγραφείς ή τους εκδότες που του έδωσαν την ευκαιρία να συγκινηθεί, να προβληματιστεί ή να ξεχαστεί.

Για 9η συνεχόμενη χρονιά, τα Βραβεία Βιβλίου Public του δίνουν ακριβώς αυτή την ευκαιρία: Ψηφίζοντας αποκλειστικά στο microsite www.publicbookawards.gr ο καθένας επιλέγει τους αγαπημένους του τίτλους από 8 διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη γιορτή της χώρας για το βιβλίο και τους ανθρώπους του! Οι νικητές θ’ ανακοινωθούν και φέτος ψηφιακά, στις 21 Ιουνίου.

Με τη σκέψη «Βιβλία πάντοτε, παντού, για όλους», στα Βραβεία Βιβλίου Public φέτος συμμετέχουν 1.972 βιβλία από 1.641 συγγραφείς και 99 εκδότες. Πέρυσι, 183.354 αναγνώστες ανέδειξαν με τις ψήφους τους 2.200 βιβλία, 130 εκδότες και 1.600 συγγραφείς.


800.JPG

Οι 8 κατηγορίες βραβείων για τις οποίες θα ψηφίσει φέτος το αναγνωστικό κοινό είναι οι ακόλουθες:

  • Ελληνικό Μυθιστόρημα
  • Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα
  • Ελληνικό non-fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία)
  • Ελληνικό Διήγημα
  • Σύγχρονη Ελληνική ποίηση
  • Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία
  • Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία
  • Ευ ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)

9-29 Μαΐου: Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας του κοινού ξεκινά. Σε αυτές τις 20 ημέρες, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίο ανάμεσα σε αυτά που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public. Όποιος αποφασίσει να υποστηρίξει το αγαπημένο του ανάγνωσμα έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία ωστόσο μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

2-14 Ιουνίου: Συνεχίζουμε με τη δεύτερη φάση του θεσμού, όπου τα Public ανακοινώνουν -σε αλφαβητική σειρά- τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης. Οι αναγνώστες παίρνουν και πάλι το λόγο και καλούνται να αναδείξουν το μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την ανανεωμένη λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία. Σε αυτήν τη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού ισχύει και πάλι το δικαίωμα της μιας και μόνης ψήφου ανά κατηγορία.

21 Ιουνίου: Η ημέρα των μεγάλων νικητών και του εορτασμού φτάνει. Tα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στη διαδικτυακή σελίδα του Public. Εκεί, οι φίλοι του θεσμού θα μπορούν να γιορτάσουν τη νίκη των επιλογών τους ή να ανακαλύψουν τις καινούργιες -βραβευμένες πλέον- προτάσεις που θα τους συντροφεύσουν στις καλοκαιρινές διακοπές!

Εκτός από τα βραβεία του κοινού υπάρχουν τρία (3) ειδικά βραβεία, τα οποία προκύπτουν κατόπιν ψηφοφορίας κριτικής επιτροπής, με μέλη γνωστές  προσωπικότητες:

  • Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα:

Θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έχει δώσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα – στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που θα συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public 2022 & συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Για την κατηγορία αυτή θα αποφασίσει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών στην τελετή απονομής βραβείων.

  • Τιμώμενη Λογοτεχνία: Γερμανόφωνη

Επαγγελματίες από το χώρο του βιβλίου θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας short list 10 τίτλων. Στη συνέχεια, ολιγομελής ελληνική επιτροπή από πρόσωπα που σχετίζονται και γνωρίζουν σε μεγαλύτερο βάθος την αντίστοιχη λογοτεχνία, θα αναδείξει το νικητήριο βιβλίο για την ειδική αυτή κατηγορία. Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών.

  • Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public:
    Για 9η χρονιά θα δοθεί και το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public» που θα ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν δύο υποκατηγορίες:
  • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα
  • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης