Ενέργεια

Al Jazeera: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπει ακόμα ταχύτερα την Ελλάδα σε πύλη εισόδου ενέργειας

Al Jazeera: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπει ακόμα ταχύτερα την Ελλάδα σε πύλη εισόδου ενέργειας
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, σε περίπου ένα μήνα η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή αγωγού που θα ενώνει τη χώρα με τη Βουλγαρία

Άρθρο του Al Jazeera σημειώνει την γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας και τη μετατροπή της χώρας σε πύλη εισόδου φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες, η Ελλάδα μετατρέπεται σε πύλη εισόδου φυσικού αερίου, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, σε περίπου ένα μήνα η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή αγωγού που θα ενώνει τη χώρα με τη Βουλγαρία. Το έργο αυτό θα σηματοδοτήσει το τέλος του Ρωσικού μονοπωλίου αερίου στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία προμήθευε τη Βουλγαρία με φυσικό αέριο σε ποσοστό της τάξεως του 90%. Στις 27 Απριλίου η Ρωσία έκλεισε τις στρόφιγγες, όταν η Σόφια ανακοίνωσε πως δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιό της με τη Ρωσική Gazprom στο τέλος του έτους. Η Πολωνία που ανακοίνωσε την ίδια απόφαση, είχε την ίδια τύχη.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης