Ενέργεια

Financial Times: Δαπάνες 195 δισ. για την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία

Financial Times: Δαπάνες 195 δισ. για την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία
Η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 13% αντί του προγραμματισμένου 9% μέσω της ενεργειακής απόδοσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δαπανήσει επιπλέον 195 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να απαλλαγεί από την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Ένας τέτοιος προϋπολογισμός περιλαμβάνει ένα έργο που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια ταχεία ενεργειακή μετάβαση.
Μια γρήγορη μείωση της εξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα είναι δυνατή μέσω μιας επιταχυνόμενης μετάβασης στην καθαρή ενέργεια».

Για αυτό, έως το 2030 η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 13% αντί του προγραμματισμένου 9% μέσω της ενεργειακής απόδοσης.
Στοχεύει επίσης να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανεβάζοντας το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή κατανάλωση από 22% το 2020 σε 45% έως το 2030. Ο στόχος που είχε προταθεί προηγουμένως από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 40%.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται να αναπτυχθεί το πράσινο υδρογόνο, η κατανάλωση του οποίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030 μπορεί να φτάσει τα 20 εκατομμύρια τόνους (με το ήμισυ αυτού του όγκου να εισάγεται), καθώς και το βιομεθάνιο.
Το σχέδιο έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί επίσημα στις 18 Μαΐου.
Θα απαιτήσει αλλαγές σε πολλές οδηγίες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης