Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Shell πουλά στη Lukoil τις ρωσικές επιχειρήσεις λιανικής

Η Shell πουλά στη Lukoil τις ρωσικές επιχειρήσεις λιανικής

Η συμφωνία περιλαμβάνει 411 πρατήρια λιανικής και το εργοστάσιο λιπαντικών Torzhok

 

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας Lukoil θα αγοράσει τις ρωσικές επιχειρήσεις λιανικής και λιπαντικών της Shell ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Πέμπτη, καθώς η βρετανική πετρελαϊκή μεγάλη προχωρά στην έξοδό της από το χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η συμφωνία περιλαμβάνει 411 πρατήρια λιανικής, που βρίσκονται κυρίως στις Κεντρικές και Βορειοδυτικές περιοχές της Ρωσίας, και το εργοστάσιο λιπαντικών Torzhok, ανέφερε η Shell σε ανακοίνωση.

«Η εξαγορά των επιχειρήσεων υψηλής ποιότητας της Shell στη Ρωσία ταιριάζει καλά στη στρατηγική της Lukoil να αναπτύξει τα κανάλια πωλήσεων προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου, καθώς και της επιχείρησης λιπαντικών», δήλωσε ο Maxim Donde, αντιπρόεδρος της Lukoil.

Ούτε η Shell, ούτε η Lukoil δεν σχολίασαν την αξία της συμφωνίας, η οποία εξακολουθεί να απαιτεί την έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ρωσίας.

«Βάσει αυτής της συμφωνίας, περισσότερα από 350 άτομα που απασχολούνται επί του παρόντος στη Shell Neft θα μεταφερθούν στον νέο ιδιοκτήτη αυτής της επιχείρησης», ανέφερε η Shell.
Η Shell έχει διαγράψει 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από φόρους μετά την αποχώρησή της από τις ρωσικές δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου εργοστασίου Sakhalin 2 LNG στο οποίο κατέχει μερίδιο 27,5% και το οποίο διαχειρίζεται η Gazprom.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης