Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Η μετάφραση του «ναι» από Bundesbank για την ενεργειακή ασφάλεια

Γερμανία: Η μετάφραση του «ναι» από Bundesbank για την ενεργειακή ασφάλεια
H έγκριση από την Άνω Βουλή απομένει
Τη νέα εκδοχή του νομοσχεδίου που προβλέπει την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας σε περίπτωση που υπάρξει ξαφνική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία ενέκρινε η Bundesbank, και πλέον απομένει η έγκριση του και από την Άνω Βουλή.
Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων πως η γερμανική κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρά ακόμα και στην επίταξη ή στην απαλλοτρίωση κρίσιμων ενεργειακών υποδομών – π.χ. διυλιστηρίων - και πόρων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Εφόσον, το νομοσχέδιο περάσει και από την Άνω Βουλή, τότε εκτιμάται πως τον Ιούνιο το Βερολίνο θα μπορεί να θέτει υπό τον έλεγχο του ενεργειακές εταιρείες σε περίπτωση που αυτές δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ή εάν τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές η κυβέρνηση θα μπορεί να παίρνει τον έλεγχο της παραγωγής, των δικτύων και των μέσων μεταφοράς και διανομής ενέργειας εάν η ασφάλεια της παροχής κινδυνεύει.

Εξάλλου, ο αρμόδιος εποπτικός φορέας θα πρέπει να ειδοποιείται για οποιονδήποτε σχεδιαζόμενο παροπλισμό εγκαταστάσεων αποθήκευσης αερίου στο μέλλον, δυνάμει του νομοσχεδίου.Τον περασμένο μήνα, η γερμανική κυβέρνηση, με διαφορετική νομική βάση, ανέλαβε πρωτοβουλία για να συνεχιστεί η λειτουργία της Gazprom Germania, την οποία εγκατέλειψε η μητρική Gazprom.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης