Ενέργεια

Ν. Αφρική: Η Eskom αυξάνει τις ώρες διακοπής ρεύματος

Ν. Αφρική: Η Eskom αυξάνει τις ώρες διακοπής ρεύματος

Μία μονάδα σε τρεις διαφορετικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής παρουσίασε βλάβη το απόγευμα του Σαββάτου, ανέφερε η Eskom

Η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Αφρικής Eskom ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αυξήσει τις ώρες ημερήσιας διακοπής ρεύματος για τη Δευτέρα και την Τρίτη, επειδή έχασε περισσότερη δυναμικότητα παραγωγής το Σαββατοκύριακο.

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται 15 παλιούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, επανέλαβε τη διακοπή ρεύματος για περισσότερες από δύο ώρες το Σάββατο μεταξύ 5 μ.μ. (15:00 GMT) και 10 μ.μ., μετά την αναστολή της την Παρασκευή.

«Τη Δευτέρα και την Τρίτη το απόγευμα, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί μείωση φορτίου στο Στάδιο 3», ανέφερε η Eskom σε ανακοίνωση.
"Στη συνέχεια, η απόρριψη φορτίου θα μειωθεί στο Στάδιο 2 για την υπόλοιπη εβδομάδα."

Το Στάδιο 3 είναι ένα επίπεδο διακοπής ρεύματος σε ένα σύστημα οκτώ επιπέδων, στο πλαίσιο του οποίου η επιχείρηση κοινής ωφέλειας υλοποιεί μια διακοπή λειτουργίας επτάμισι ωρών σε όλη τη χώρα. Το Στάδιο 2 είναι ένα κυλιόμενο μπλακ άουτ πέντε ωρών.

Μία μονάδα σε τρεις διαφορετικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής παρουσίασε βλάβη το απόγευμα του Σαββάτου, ανέφερε η Eskom, καθιστώντας το ένα τρίτο της χωρητικότητάς της μη λειτουργικό λόγω απρογραμμάτιστων διακοπών.
Έχει ονομαστική ισχύ παραγωγής ενέργειας λίγο πάνω από 45.000 MW, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Eskom προειδοποίησε την περασμένη Τετάρτη ότι η χώρα χρειάζεται «απελπιστικά» μεταξύ 4000 και 6000 MW πρόσθετης ισχύος και αν δεν ικανοποιηθεί αυτή η ζήτηση, οι συνεχείς διακοπές ρεύματος θα είναι τακτικό φαινόμενο στην πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της Αφρικής.

Φέτος, έως τις 10 Μαΐου, η κοινή επιχείρηση έχει εφαρμόσει 31 ημέρες διακοπής ρεύματος ή μείωσης φορτίου όπως αποκαλείται τοπικά, σε σύγκριση με 26 ημέρες την ίδια περίοδο πέρυσι.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης