Ενέργεια

Morgan Stanley: Εισροές 118 εκατ. δολ. για την Mytilineos από τον MSCI – Edison: Τιμή στόχος τα 27 ευρώ/μετοχή

Morgan Stanley: Εισροές 118 εκατ. δολ. για την Mytilineos από τον MSCI – Edison: Τιμή στόχος τα 27 ευρώ/μετοχή
Η εταιρεία διατηρεί αξιοσημείωτη χρηματοικονομική ευελιξία, με ρευστότητα της τάξης του 1,5 δις, που βασίζεται στις ισχυρές ταμειακές ροές

Σύμφωνα με την ανάλυση της Morgan Stanley για τον Δείκτη MSCI, οι προσθήκες και οι αλλαγές που θα ισχύσουν από 1 Ιουνίου για τον εν λόγω Δείκτη φέρνουν σημαντικά κέρδη για την Mytilineos, καθώς αναμένονται εισροές 118 εκατ. δολ. με χρονικό ορίζοντα 14 ημερών. Σχετικά με την τελευταία αναθεώρηση του MSCI, τοποθετεί τη MYTILINEOS μεταξύ των κερδισμένων, καθώς την κατατάσσει 3η ανάμεσα στις εταιρείες της Ανατολική Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής που αναμένεται να έχουν το μεγαλύτερο όφελος από αυτή την αναθεώρηση.

Η Mytilineos εμφανίζεται 3η στην κατάταξη όπως βλέπουμε στον σχετικό πίνακα της Morgan Stanley.

Παράλληλα, η Edison με χθεσινό (16/5) report και μετά από τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου δίνει τιμή στόχο τα 27 ευρώ/μετοχή, προβλέποντας για το 2022 EBITDA 518 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 271, κέρδη EPS 1,97, μέρισμα 0,7 ευρώ/μετοχή.Δίνει έμφαση στις προοπτικές του τμήματος SES τα επόμενα τρίμηνα, καθώς τα projects έρχονται προς υλοποίηση, ενώ έχουν ανέβει τα συμβόλαια προς εκτέλεση (order book) στο 1,1 δις. στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2022 έναντι 800 εκατ. στο τέλος του 2021.

Η εταιρεία αναμένεται να επωφεληθεί από τα projects του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα αναμένεται η ανάπτυξη των ΑΠΕ με άδειες της τάξης των 3,5 GW.Παρά το βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα της ενεργειακής μετάβασης, το καθαρό χρέος/EBITDA παραμένει στο 2,2. Η εταιρεία διατηρεί αξιοσημείωτη χρηματοικονομική ευελιξία, με ρευστότητα της τάξης του 1,5 δις, που βασίζεται στις ισχυρές ταμειακές ροές.

Οι προβλέψεις της Edison

Edison
11_75.JPG



Εισροές της Morgan Stanley με 3η την Mytilineos


22_27.JPG



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης