Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξάνεται η διύλιση λόγω καλοκαιριού

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξάνεται η διύλιση λόγω καλοκαιριού

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 13 Μαΐου στα 420,8 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η δραστηριότητα διύλισης ενισχύθηκε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης, παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να απελευθερώνουν βαρέλια από το στρατηγικό τους απόθεμα.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 13 Μαΐου στα 420,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με την πρόβλεψη των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η υποχώρηση ήρθε παρόλο που το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια στα 538 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1987.

Η δραστηριότητα διύλισης ενισχύθηκε την πιο πρόσφατη εβδομάδα, ως απάντηση στα στενά αποθέματα προϊόντων και τις σχεδόν ρεκόρ εξαγωγές που οδήγησαν τις τιμές του ντίζελ και της βενζίνης σε επίπεδα ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 239.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας το συνολικό ποσοστό χρησιμοποίησης του διυλιστηρίου κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 91,8%. Η χρήση χωρητικότητας τόσο στην Ανατολική Ακτή όσο και στην Ακτή του Κόλπου είναι πάνω από 95%, τοποθετώντας αυτές τις εγκαταστάσεις κοντά στα υψηλότερα δυνατά ποσοστά λειτουργίας.

Βενζίνη και αποστάγματα

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια στα 220,2 εκατομμύρια βαρέλια σε έβδομη συνεχή εβδομαδιαία πτώση.

Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 342.000 bpd ενώ η παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά 100.000 bpd στα 11,9 εκατομμύρια bpd.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά τα στοιχεία. Το Brent υποχωρούσε 2,61% στα 109 δολάρια το βαρέλι, και το αργό 2,4% στα 109,60 δολάρια το βαρέλι περί τις 20:20 ώρα Ελλάδας.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης