Ενέργεια

Novak: To 50% των πελατών της Gazprom έχει ανοίξει λογαριασμούς στη Gazprombank

Novak: To 50% των πελατών της Gazprom έχει ανοίξει λογαριασμούς στη Gazprombank
Ο Ρώσος αντιπρόεδρος υπογράμμισε σε φόρουμ ότι ορισμένες μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει με βάση το νέο σχήμα

Οι μισοί εκ των 54 πελατών του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom έχουν ανοίξει λογαριασμούς στη Gazprombank, δήλωσε σήμερα (19/5) ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να υποχρεώσει τους πελάτες της να πληρώσουν σε ρούβλια.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ρώσος αντιπρόεδρος υπογράμμισε σε φόρουμ ότι ορισμένες μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει με βάση το νέο σχήμα και ότι η Μόσχα θα γνωρίζει σύντομα ποιες εταιρείες πλήρωσαν και ποιες αρνήθηκαν να το κάνουν.

Επιπλέον, τόνισε την μελλοντική ανάγκη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, δεδομένου ότι η Ευρώπη χρειάζεται φθηνό φυσικό αέριο.

Για το ρωσικό πετρέλαιο

Επίσης, μίλησε και για το σενάριο ενός embargo της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο.
«Εάν η Ευρώπη αρνηθεί το ρωσικό πετρέλαιο, η Ρωσία θα το ανακατευθύνει σε άλλες αγορές, από όπου θα μπορούν μετά να το προμηθευτούν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές» είπε ο Novak, αναφέροντας πως η Ρωσία έχει ήδη αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου σε κράτη της Ασίας.

Τέλος, εκτίμησε ότι η κατάσταση στην αγορά ενέργειας στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι χειρότερη το επόμενο έτος από ό,τι είναι τώρα.

www.worldenergynews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης