Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε συζητήσεις με Ρωσία η Κίνα για αγορά ως προς τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

Σε συζητήσεις με Ρωσία η Κίνα για αγορά ως προς τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου
Το αργό θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της Κίνας και οι συνομιλίες διεξάγονται σε κυβερνητικό επίπεδο

Με στόχο την αναπλήρωση των στρατηγικών της αποθεμάτων αργού με φθηνό ρωσικό πετρέλαιο, η Κίνα ενισχύει τους ενεργειακούς δεσμούς της με τη Μόσχα, σύμφωνα με το Bloomberg. Και αυτό σε μια φάση, κατά την οποία η Ευρώπη προσπαθεί να διακόψει τις εισαγωγές εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Πεκίνο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μόσχα για να αγοράσει πρόσθετες προμήθειες, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο και ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Το αργό θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της Κίνας και οι συνομιλίες διεξάγονται σε κυβερνητικό επίπεδο με μικρή άμεση ανάμειξη των πετρελαϊκών επιχειρήσεων.

Το υφιστάμενο καθεστώς

Στην παρούσα χρονική φάση και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Αρχικά, η τιμή του αργού της Ρωσίας έχει υποχωρήσει σημαντικά, αφού οι υποψήφιοι αγοραστές μειώθηκαν, υπό τον φόβο των οικονομικών κυρώσεων.

Το αποτέλεσμα αυτής της εξίσωσης συμφέρει σημαντικά την Κίνα, η οποία έχει την ευκαιρία να αναπληρώσει φθηνά τα τεράστια στρατηγικά της αποθέματα, τα οποία συνήθως αξιοποιούνται σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή ξαφνικών διαταραχών.Τέλος, σχετικά με τους όγκους ή τους όρους μιας πιθανής συμφωνίας δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα συναφθεί συμφωνία, ανέφερε η μια πηγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης