Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Διακύμανση 133 μονάδων του S&P και γύρισμα από το -2,3% σε οριακά θετικό έδαφος

Wall: Διακύμανση 133 μονάδων του S&P και γύρισμα από το -2,3% σε οριακά θετικό έδαφος
Το στοίχημα μεταξύ Bulls και Bears παραμένει ανοιχτό - Η τεχνική στήριξη των 3.810 μονάδων λειτούργησε προς το παρόν
Γύρισμα που αφήνει ανοιχτά τα στοιχήματα μεταξύ των bulls και των bears έκανε η Wall με τον S&P να γυρίζει από το +1,1% στα futures 3.943 στο -2,3% στις 3.810 μονάδες.
Αυτές αποδείχθησαν προς το παρόν η ισχυρή στήριξη που δείχνουν τα τεχνικά charts για να  ανακάμψει η αγορά και να κλείσει ουσιαστικά αμετάβλητη με οριακά θετικό πρόσημο.
Η απώλεια του 20% που καταγράφηκε στον βυθό της σημερινής πτώσης από τα υψηλά του Ιανουαρίου, 4.800 μονάδες, οδήγησε κάποιους να μιλήσουν για είσοδο σε bear market.

Όμως αυτό το στοίχημα παραμένει ανοιχτό, καθώς η αγορά είναι υπερπουλημένη και παρά το συστηματικό short πιου βασίζεται στον υψηλό πληθωρισμό και το στοίχημα της ύφεσης, εντούτοις υπάρχουν οι ισχυροί αγοραστές, που αν επικρατήσουν θα αλλάξουν το κλίμα καθώς η Wall έχει ήδη κάνει μια από τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις στην ιστορία της από την αρχή του έτους.
Από την άλλη πλευρά αυτό, είναι εύλογο αυτό σαν εξέλιξη, λόγω της μεγάλης ανόδου που έχει προηγηθεί και των ιστορικών ρεκόρ.

Η λέξη «νευρικότητα» χαρακτήρισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 20 Μαΐου στη Wall Street, με την όρεξη των επενδυτών να ανακάμπτει χλιαρά, παρά τα θετικά στοιχεία και τη μείωση των επιτοκίων στην Κίνα. Την Κίνα επισκέπτεται ο πρόεδρος Biden όπως και τους Ασιάτες συμμάχους του με στόχο την δημιουργία νέων ισορροπιών στην Ήπειρο.
Έχοντας δοκιμάσει δύο φορές την τελευταία εβδομάδα τις 3.855 μονάδες, εντέλει ο S&P 500 εισήλθε προσωρινά σε «bear market area».

Ειδικότερα, ενδοσυνεδριακά, το ασταμάτητο sell-off «έσπρωξε» τον S&P 500 20,7% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου, με τον δείκτη να καταγράφει το πρώτο «bear market» που έχει σημειωθεί στην αγορά, από την πτώση του Μαρτίου του 2020, στις αρχές της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Η μέση bear market διαρκεί ένα χρόνο (338 ημέρες, πιο συγκεκριμένα).
Για το σύνολο της εβδομάδας ο Dow Jones υποχωρεί κατά 4%, οδεύοντας για το πρώτο σερί οκτώ πτωτικών εβδομάδων από το 1923.
Ο S&P 500 υποχωρεί 5% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq κατά 6%.
Και οι δύο δείκτες βρίσκονται σε πτωτική τροχιά για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.
Αυτή η πτωτική πορεία έχει διανύσει ήδη μόλις το ένα τρίτο από αυτό, επομένως έχει πιθανώς περισσότερα περιθώρια για περαιτέρω πτώση, χωρίς να αποκλείονται ενδιάμεσα ράλι» σχολίασε ο George Ball, πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Sanders Morris Harris.

Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Cisco Systems (+2,5%) και Salesforce (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-5,10%) και Caterpillar (-4,4%).

Διακύμανση πάνω από 500 μονάδες για το NASDAQ

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones πρόσθεσε 0,03% στις 31.261,90 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτανε να χάνει έως και 617 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισε στο +0,01% στις 3.901,36 μονάδες, με τις απώλειές του κατά τη συνεδρίαση να αγγίζουν το -1,85%.
Με αρνητικό πρόσημο -0,3% έκλεισε ο τεχνολογικός Nasdaq περιορίζοντας όμως τις ζημιές του από τις 11.035 μονάδες, χαμηλό 52 εβδομάδων στις 11.354,62 μονάδες με υψηλό 11.552.

Μεγάλη η πτώση στις αποδόσεις του treasury στι 2,788% δείχνει ότι η αγορά φοβάται ύφεση και η άνοδος των επιτοκίων έχει ουσιαστικά προεξοφληθεί.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης