Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Αναβλήθηκε μέχρι 6 Ιουλίου η συλλογική αγωγή ΙΝΚΑ κατά ΔΕΗ

Αναβλήθηκε μέχρι 6 Ιουλίου η συλλογική αγωγή ΙΝΚΑ κατά ΔΕΗ
Αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου η εκδίκαση της υπόθεσης του ΙΝΚΑ κατά της ΔΕΗ, όπως επίσης διακόπηκε για να εκδικαστεί αύριο η προσωρινή διαταγή που αναφέρεται στην προφύλαξη από διακοπή  για όσους πληρώνουν μόνο τον λογαριασμό, χωρίς την ρήτρα αναπροσαρμογής, μέχρι να ολοκληρωθεί η εδκίκαση της υπόθεσης στις 6 /7.

Δεκτό έγινε δηλαδή το αίτημα της ΔΕΗ  γι' αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών και διεξαγωγή πιλοτικής δικής στις 14 Ιουνίου στον Άρειο Πάγο.
Οι δικηγόροι και οι μάρτυρες της ΔΕΗ υποστήριξαν, ότι αν δεν υπάρξει αναβολή ο κίνδυνος για την δημιουργία νέων ανεξόφλητων θα πολλαπλασιαστεί.
Παρών ως μάρτυς και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Αδαμίδης που υποστήριξε ότι έχουμε 1200 διακοπές την ημέρα από τις οποίες οι 500 αφορούν την Αθήνα και 300 ειδικά την ΔΕΗ.

Πρώτα κατα συνέπεια  θα γίνει στις 14 Ιουνίου η πιλοτική δίκη στον Άρειο Πάγο και κατόπιν στις 6 Ιουλίου θα συζητηθούν οι αγωγές των καταναλωτών κατά της ρήτρας

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι συλλογικές αγωγές που έχουν καταθέσει οργανώσεις καταναλωτών κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής θα εκδικαστούν μετά την απόφασή του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα στις 6 Ιουλίου.

Νωρίτερα συζητήθηκε το αίτημα για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, έτσι ώστε μέχρι την εκδίκαση της αγωγής να μην κόβεται το ρεύμα στους καταναλωτές που πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αλλά όχι τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να βγει αύριο ή μεθαύριο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης