Ενέργεια

Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ευρώπη

Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ευρώπη

Ξανάρχισαν οι ροές μέσω του Yamal-Europe προς τα ανατολικά

 

Οι ροές φυσικού αερίου προς ανατολάς ξεκίνησαν ξανά την Τετάρτη μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία, ενώ οι ροές προς την Ευρώπη από τη Ρωσία μέσω βασικών οδών παρέμειναν σταθερές.

Οι φυσικές ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα αυξήθηκαν στις 1.239.500 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h) από μηδέν νωρίτερα, περίπου σύμφωνα με τις υποψηφιότητες που ανέφεραν τα στοιχεία.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Sudzha ήταν 41,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την Τετάρτη έναντι 40,9 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την Τρίτη.

Οι υποψηφιότητες για ροές στη Σλοβακία μέσω Ουκρανίας στο συνοριακό σημείο Velke Kapusany ανήλθαν στα 37 εκατ. εκατοστά, ελάχιστα άλλαξαν σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία από τον ουκρανικό διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ήταν 64.397.922 kWh/h το πρωί της Τετάρτης, από πάνω από 65.000.000 kWh/h για το μεγαλύτερο μέρος της Τρίτης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης