Ενέργεια

Κλείνει για συντήρηση ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1

Κλείνει για συντήρηση ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1
Τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία ανήλθαν στο 52,93%

Ο Nord Stream 1, ένας από τους σημαντικότερους αγωγούς που διοχετεύει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, θα υποβληθεί σε τακτική ετήσια συντήρησή του το καλοκαίρι, δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής δικτύου της Γερμανίας, επισημαίνοντας μια περίοδο που δεν θα υπάρχει φυσικό αέριο. ροές.

Ο πρόεδρος της Bundesnetzagentur, Κλάους Μιούλερ, ανέφερε στο Twitter ότι αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου θα μείνουν στάσιμα για την περίοδο συντήρησης, η οποία, όπως είπε, θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Οι ροές των αγωγών φυσικού αερίου βρίσκονται επί του παρόντος στο επίκεντρο λόγω ανησυχιών για διακοπές μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Η Γερμανία έλαβε περισσότερο από το ήμισυ του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία πέρυσι, αριθμός που έκτοτε έχει μειωθεί ελαφρώς.

Χρονοδιάγραμμα

Ο Mueller δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της συντήρησης του αγωγού, ο οποίος ανήκει κατά πλειοψηφία στη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ενώ έχουν συμμετοχή η E.ON , η Wintershall Dea, η Engie και η Gasunie .

Τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο Nord Stream 1 δείχνουν ότι δεν διήλθε αέριο μέσω του αγωγού κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος 15-22 Ιουλίου 2021.

Η Bundesnetzagentur την Παρασκευή ανέφερε ότι τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία ανήλθαν στο 52,93%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης