Bloomberg: Τα ορυκτά ανεβάζουν την κερδοφορία της Neste - Οι προσδοκίες για το β΄τρίμηνο

Bloomberg: Τα ορυκτά ανεβάζουν την κερδοφορία της Neste - Οι προσδοκίες για το β΄τρίμηνο
Η εταιρεία είναι από τους πρωτοπόρους των ανανεώσιμων καυσίμων, που αυτές τις μέρες παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της.

Η Neste, ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πετρελαιοειδών στον κόσμο, υπενθύμισε σήμερα (14/6)  στους επενδυτές πόσο προσοδοφόρα μπορεί να είναι η επιχείρησή της στα ορυκτά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το διυλιστήριο, το οποίο επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε πράσινα καύσιμα ενώ εξακολουθεί να επεξεργάζεται αργό πετρέλαιο στη νότια φινλανδική πόλη Porvoo, δήλωσε ότι αναμένει μια «σημαντική» ώθηση κερδών το δεύτερο τρίμηνο από τις δραστηριότητες ορυκτών καυσίμων. Και αυτό εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας ελέω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Εξαιρετικά υψηλά επίπεδα» περιθωρίων κέρδους βενζίνης και ντίζελ στη βορειοδυτική Ευρώπη σημαίνει ότι το περιθώριο διύλισης στις δραστηριότητες της Oil Products πρόκειται να υπερδιπλασιαστεί αυτό το τρίμηνο από το επίπεδο του πρώτου τριμήνου του έτους, δήλωσε η εταιρεία.

Παράλληλα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπέρασαν το πετρέλαιο δημιουργώντας λειτουργικά έσοδα στη Neste. Τέλος, η ανάπτυξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πράσινη εστίαση της Neste. Η εταιρεία είναι από τους πρωτοπόρους των ανανεώσιμων καυσίμων, που αυτές τις μέρες παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της.

Ωστόσο, ο Όμιλος έχει επωφεληθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες από την αντικατάσταση του ρωσικού αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιτρέποντάς της να διατηρήσει υψηλά ποσοστά χρησιμοποίησης στο διυλιστήριο Porvoo.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης