Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Enel πουλά το μερίδιο της στη ρωσική μονάδα

H Enel πουλά το μερίδιο της στη ρωσική μονάδα

Lukoil και το ιδιωτικό ταμείο Gazprombank-Frezia θα αγοράσουν το 56,43%

 

Η ιταλική εταιρεία κοινής ωφελείας Enel ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο 56,43% της Enel Ρωσίας για περίπου 137 εκατομμύρια ευρώ σε τοπικούς επενδυτές.

Η συναλλαγή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, θα σηματοδοτήσει την πλήρη έξοδο του ιταλικού ομίλου από τη Ρωσία και ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των BP Plc και Shell Plc μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η πώληση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα αναφερόμενα καθαρά έσοδα του ομίλου περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η Enel, η κορυφαία εταιρεία κοινής ωφελείας στην Ιταλία, κυρίως λόγω της αποδέσμευσης των συναλλαγματικών αποθεμάτων. Πρόσθεσε ότι τα τακτικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει θετική επίδραση στον ενοποιημένο καθαρό δανεισμό του ομίλου ύψους περίπου 550 εκατ. ευρώ.
Η Enel είπε ότι η Lukoil, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, και το ιδιωτικό ταμείο Gazprombank-Frezia θα αγοράσουν το μερίδιό της στη μονάδα.
Η Enel Ρωσίας ιδρύθηκε το 2004, έχει περίπου 5,6 GW συμβατικής ισχύος και περίπου 300 MW αιολικής ισχύος σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης