Ενέργεια

«Χείρα βοηθείας» από την Equinor στο ΗΒ για την προμήθεια φυσικού αερίου - Το deal

«Χείρα βοηθείας» από την Equinor στο ΗΒ για την προμήθεια φυσικού αερίου - Το deal
Η νέα αυτή συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου ανεβάζει τον συνολικό όγκο που θα προμηθεύει η Equinor στη Centrica σε 10 Bcm/έτος

Η Equinor συμφώνησε να προμηθεύει επιπλέον 1 Bcm φυσικού αερίου ανά έτος  στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας με τη βρετανική εταιρεία κοινής ωφελείας Centrica, δήλωσαν χθες (16/6) οι εταιρείες.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Platts, η νέα αυτή συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου ανεβάζει τον συνολικό όγκο που θα προμηθεύει η Equinor στη Centrica σε 10 Bcm/έτος. «Η συμφωνία προμήθειας θα παρέχει περαιτέρω ενεργειακή ασφάλεια για το Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους τρεις χειμώνες» τόνισε η νορβηγική εταιρεία.

Η σχέση Equinor – Ηνωμένου Βασιλείου

Η Equinor είπε ότι συνήθως προμήθευε 20-22 Bcm φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλύπτοντας περισσότερο από το 25% της ζήτησης φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Centrica, Chris O'Shea, δήλωσε ότι η νέα συμφωνία θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σε μια εποχή που η ενεργειακή ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας, χαίρομαι που είμαστε σε θέση να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε την πίεση και να παρέχουμε περισσότερη βεβαιότητα ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Την εν λόγω πρωτοβουλία επαίνεσε ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Kwasi Kwarteng υπογραμμίζοντας ότι: «Αυτή η συμφωνία θα συμβάλλει στη στήριξη της βρετανικής ενεργειακής ασφάλειας τα επόμενα χρόνια και θα ενισχύσει επίσης τη συνεργασία μας με τη Νορβηγία ως βασικό διεθνή ενεργειακό σύμμαχο. Με την εγκληματική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προμηθεύουμε περισσότερο αέριο που χρειαζόμαστε εντός των συνόρων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης