Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Hochstein: Προς ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου οι ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους - Καταρρέουν τα νούμερα του Biden

Hochstein: Προς ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου οι ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους - Καταρρέουν τα νούμερα του Biden
Όσον αφορά την πρόταση Biden να αποσυρθεί ο φόρος στα καύσιμα μέχρι τον Σεπτέμβριο τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και μέρος των Δημοκρατικών εμφανίζονται αρνητικοί
Σχετικά Άρθρα
Ρεκόρ παραγωγής στο πετρέλαιο εκτίμησε ότι θα πετύχουν οι ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους o Αmos Hochstein, σύμβουλος του προέδρου Biden για θέματα ενεργειακής ασφάλειας, μιλώντας στο Bloomberg
Ο ίδιος σημείωσε ότι η αμερικάνικη ενεργειακή αγορά έχει χάσει διυλιστήρια και σημείωσε ότι είναι ανοιχτή η κυβέρνηση για να ακούσει πως θα επενδύσουν οι πετρελαϊκές τα υπερκέρδη.
Η Arm Sen του Energy Aspect ανέφερε ότι η αγορά είναι εξαιρετικά σφιχτή και το crude μπορεί ευκολότατα να ξαναπάει στα 125 δολ/ βαρέλι.

Ο πρόεδρος Biden που βλέπει σήμερα τις πετρελαϊκές ζήτησε χθες από τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές του φυσικού αερίου στην αντλία των πρατηρίων τους, προς χάριν των καταναλωτών.
Όσον αφορά την προτασή του να αποσυρθεί ο φόρος στα καύσιμα μέχρι τον Σεπτέμβριο τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και μέρος των Δημοκρατικών εμφανίζονται αρνητικοί.
Εκτιμούν ότι τα οφέλη θα καταλήξουν τελικά στις εταιρίες και όχι στους καταναλωτές.

Ο ίδιος ο Biden που κατηγορείται ως ο πρόεδρος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και βλέπει τα νούμερα αποδοχής του να πέφτουν στο 30%.
Κατηγορεί τον Putin ότι εξαιτίας του ανέβηκε η τιμή του αερίου κατά 2 δολ το γαλόνι στα 4,95 δολ μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Τι ζήτησε ο Biden

Την προσωρινή αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στη βενζίνη ζήτησε την Τετάρτη (22/6) από το Κογκρέσο ο Αμερικανικός πρόεδρος Joe Biden, εντείνοντας την προσπάθειά του να περιορίσει την άνοδο των τιμών του καυσίμου στην αντλία.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση που κατέθεσε στο Κογκρέσο ο Biden προβλέπει την αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης για τρεις μήνες, διάστημα που συμπίπτει με την καλοκαιρινή περίοδο στις ΗΠΑ.

Η πρόταση Biden έρχεται σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί καταναλωτές, όπως εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, βλέπουν τα εισοδήματά τους να συμπιέζονται από την ταχεία άνοδο του πληθωρισμού και τις συνεχείς αυξήσεις τιμών σε πληθώρα προϊόντων.

Ωστόσο, η αύξηση της τιμής της βενζίνης είναι ίσως η πιο αισθητή, με τη μέση τιμή στις ΗΠΑ να ξεπερνά τα 5 δολάρια το γαλόνι για πρώτη φορά στην ιστορία, στις αρχές του μήνα, κάτι που έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση Μπάιντεν, ενόψει μάλιστα των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι ειδικοί, πάντως, εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να προσφέρει κάποια άμεση ανακούφιση στους οδηγούς, αλλά από την άλλη θα μπορούσε επίσης να διατηρήσει τη ζήτηση σε υψηλά επίπεδα, επιδεινώνοντας έτσι τη σφιχτή προσφορά, ενώ προσθέτουν ότι ο βαθμός στον οποίο θα γίνει αισθητή τυχόν αναστολή του φόρου στην αντλία θα εξαρτηθεί από το αν θα παραμείνουν σταθερές και οι τιμές χονδρικής πώλησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης