Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όχι» Orban σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Όχι» Orban σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνεχίζεται σήμερα (24/6) στις Βρυξέλλες

Η Ουγγαρία δεν υποστηρίζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς πιστεύει ότι δεν θα βοηθήσουν στην ειρήνη στην Ουκρανία και στην περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Viktor Orban.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνεχίζεται σήμερα (24/6) στις Βρυξέλλες.

«Χρειάζεται ειρήνη τώρα, όχι νέες κυρώσεις, γιατί το μόνο αντίδοτο στον πληθωρισμό του πολέμου είναι η ειρήνη. Λέμε ναι στον κόσμο και λέμε όχι σε περαιτέρω κυρώσεις», είπε ο κ. Όρμπαν σε μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Την Πέμπτη στενός συνεργάτης του Ούγγρου πρωθυπουργού είχε δηλώσει ότι αντί για κυρώσεις η ΕΕ να πιέσει για εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Την Παρασκευή, δεύτερη και τελευταία ημέρα της συνόδου, οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν να συζητήσουν τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών των κυρώσεων, των προβλημάτων με τον ενεργειακό εφοδιασμό και της συγκράτησης του πληθωρισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης