Διεθνή

Biden: Tο αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει την έγκρισή του για την πώληση F-16 στην Τουρκία - Το ΝΑΤΟ πιο ενωμένο από ποτέ

Biden: Tο αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει την έγκρισή του για την πώληση F-16 στην Τουρκία - Το ΝΑΤΟ πιο ενωμένο από ποτέ
Την εκτίμηση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden

Την εκτίμηση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ολοκληρώνεται στη Μαδρίτη.
Ο κ. Βiden δήλωσε, πιο συγκεκριμένα, πως είπε στον Τούρκο ομόλογό του, Recep Tayyip Erdogan, ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε, κατά την άποψή του, να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία.
Ο ίδιος υπογράμμισε ωστόσο πως για να γίνει αυτό θα πρέπει προηγουμένως το Κογκρέσο να δώσει την έγκρισή του.
Ο Biden είπε σε δημοσιογράφους από το βήμα συνέντευξης Τύπου κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ότι πιστεύει πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικώς την πώληση των F-16.

Το ΝΑΤΟ είναι πια, έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, περισσότερο ενωμένο από κάθε άλλη φορά, δήλωσε σήμερα από την ισπανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός ηγέτης υπογράμμισε πως η Συμμαχία πρόκειται να υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους.
Ο ίδιος προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ανακοινώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ρωσία πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Βiden δήλωσε σήμερα από τη Μαδρίτη, κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, πως ο ίδιος έχει καλέσει τις χώρες του Κόλπου να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, με φόντο τον περιορισμό των εισαγωγών ρωσικής ενέργειας από τη Δύση που έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο των κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης