Ενέργεια

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ανακάλυψη 82 εκατ. τόνων πετρελαίου στην Αρκτική

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ανακάλυψη 82 εκατ. τόνων πετρελαίου στην Αρκτική
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Rosneft έχει έλεγχο συμμετοχής σε 28 άδειες ανοικτής θαλάσσης στην Αρκτική, οκτώ από τις οποίες βρίσκονται στη Θάλασσα Pechora.
Σχετικά Άρθρα
Η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρία Rosneft επιβεβαίωσε την ανακάλυψη πετρελαίου 82 εκατομμυρίων τόνων στη θάλασσα Pechora στην Αρκτική.
Η Rosneft ανακάλυψε το πεδίο χάρη σε μια επιχείριση γεώτρησης στην περιοχή Medynsko-Varandeysky.
«Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, επιτεύχθηκε ελεύθερη ροή πετρελαίου με μέγιστη ροή 220 κυβικών μέτρων την ημέρα», ανέφερε η δήλωση της εταιρείας την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι «το πετρέλαιο είναι ελαφρύ, χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, χαμηλού ιξώδους», ανέφερε η Rosneft, περιγράφοντας την εκστρατεία γεώτρησης στην περιοχή Medynsko-Varandeysky, όπως αναφέρει το ρωσικό RT.
Η Rosneft περιέγραψε τα ευρήματα ότι αποδεικνύουν τις «σημαντικές δυνατότητες πετρελαίου της επαρχίας Timan-Pechora».

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Rosneft έχει έλεγχο συμμετοχής σε 28 άδειες ανοικτής θαλάσσης στην Αρκτική, οκτώ από τις οποίες βρίσκονται στη Θάλασσα Pechora.

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης έρχεται αφού ο επικεφαλής της Rosneft, Igor Sechin, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, είπε σε οικονομικό φόρουμ την Παρασκευή ότι οι δυτικές κυρώσεις είναι παράνομες, προειδοποιώντας για έναν επερχόμενο κατακλυσμό βιβλικού τύπου.
Στα μέσα Ιουνίου, η Rosneft δήλωσε ότι συνεχίζει το έργο Vostok Oil στην Αρκτική, το οποίο ο Sechin περιέγραψε ως «το μόνο έργο στον κόσμο που μπορεί να έχει σταθεροποιητικό αποτέλεσμα στην αγορά πετρελαίου».
Σύμφωνα με τη Rosneft, η Vostok θα παράγει έως και 115 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου ετησίως μέχρι το 2033.
Αυτός ο όγκος πετρελαίου λέγεται ότι ισοδυναμεί με το 20% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας για το 2021.

Trafigura

Ενώ δυτικοί αναλυτές εικάζουν ότι η Ρωσία δεν θα έχει την απαραίτητη τεχνολογία υπό κυρώσεις για να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, ο Sechin έχει διαφωνήσει, παρά την αποχώρηση του εταίρου Trafigura νωρίτερα τον Ιούνιο.
«Όλοι χρειαζόμασταν ικανότητες, γνώση και εμπειρία, και σε τέτοιου είδους έργα το 98 τοις εκατό της τεχνολογίας παράγεται στη Ρωσία», είπε ο Sechin στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στο έργο Vostok Oil.
Ο όμιλος Trafigura δήλωσε στα μέσα Ιουνίου ότι σχεδίαζε να πουλήσει το μερίδιο του 10% στη Vostok Oil, για το οποίο πλήρωσε περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ανέφερε το Bloomberg.
Η ανακοίνωση της ανακάλυψης ακολουθεί επίσης την απόφαση του Putin την 1η Ιουλίου να καταλάβει τον έλεγχο του έργου πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhalin-2 στο οποίο η Shell είναι επενδυτής, μαζί με Ιάπωνες επενδυτές, ανέφερε το Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης