Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, πτώση πάνω από 9% στο WTI

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, πτώση πάνω από 9% στο WTI
Πτωτικά οι τιμές πετρελαίου
Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια, εν οψει των αυξανόμενων ανησυχιών μιας επερχόμενης ύφεσης, την ώρα που η προσφορά δέχεται πλήγμα από τις απεργίες στην Νορβηγία.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό WTI παραδόσεως Αυγούστου σημειώνει βουτιά 8,9% ή 9,75 δολαρίων και πλέον έχει χάσει τα 100 δολάρια κινούμενο στα 98,64 ανά βαρέλι, ενώ το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχωρεί κατά 11 δολάρια ή 9,8% και διαπραγματεύεται στα 102,4 δολάρια το βαρέλι.

"Το πετρέλαιο εξακολουθεί να αγωνίζεται προκειμένου να διαφύγει από την τρέχουσα "υφεσιακή δυσφορία" καθώς η αγορά μετακινείται από τον πληθωρισμό στην οικονομική απόγνωση", ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημείωμά του ο Stephen Innes της SPI Asset Management.

Υπενθυμίζεται ότι και τα δύο συμβόλαια του πετρελαίου ολοκλήρωσαν τον Ιούνιο πτωτικά, διακόπτοντας το ανοδικό σερί έξι μηνών εν μέσω φόβων επερχόμενης ύφεσης.
αξίζει να σημειωθεί πως η Citi σε σημερινό της σημείωμα ανέφερε πως το Brent μπορεί να δει την τιμή του να βυθίζεται έως και τα 65 δολάρια το βαρέλι, ενώ άλλοι αναλυτές ακόμη και στα 60 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του 2022, εάν η οικονομία των ΗΠΑ μπει σε ύφεση.
00_1.PNG
000.PNG
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης