Διεθνή

Πρώτη συνάντηση Lavrov με τους Δυτικούς ΥΠΕΞ στη Σύνοδο της G20

Πρώτη συνάντηση Lavrov με τους Δυτικούς ΥΠΕΞ στη Σύνοδο της G20
Όχι από Blinken, Baerbock σε συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ
Την πρώτη του συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Δύσης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν από σήμερα 7 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 9 Ιουλίου.
Πρόκειται για μια συνάντηση με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο οι εμπλεκόμενες πλευρές θα ανταλλάξουν απόψεις και επιχειρήματα για μια σειρά από «καυτά» θέματα που έχουν προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως είναι η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, αλλά και η έκρηξη του πληθωρισμού.
«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να διασφαλίσουμε τον σεβασμό και την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου.
 
Αυτός είναι ο κοινός παρανομαστής» είπε η ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Anna Baerbock, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη Σύνοδο της G20 ως πλατφόρμα διαλόγου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πως η Ρωσία επιρρίπτει την ευθύνη για όλες αυτές τις κρίσεις, στις κυρώσεις που αποφάσισε να επιβάλλει η Δύση εις βάρος της με αφορμή τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης