Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Δεν έχουν όλοι την ίδια θέση με τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Borrell (ΕΕ): Δεν έχουν όλοι την ίδια θέση με τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Δεν κερδίζουμε στην παγκόσμια μάχη της αφήγησης για τον πόλεμο είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχους
Στη διαφορετική οπτική που έχουν πολλά κράτη παγκοσμίως σε σχέση με τη Δύση όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Josep Borrell, επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.
Σε δηλώσεις του ο Borrell υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της G20 φάνηκε πόσο διαφορετικές είναι οι απόψεις που υπάρχουν ανά τον κόσμο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειες του.
«Στην ψηφοφορία του Μαρτίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, 140 κράτη καταδίκασαν τη ρωσική επίθεση και κανένα μέλος της G20, εκτός από τον επιτιθέμενο, δεν αντιτάχθηκε σε αυτό το ψήφισμα.
 
Όμως στο πώς να προχωρήσουμε και στις συνέπειες του πολέμου, οι απόψεις διαφέρουν κατά πολύ.
Η G7 και οι χώρες που είναι στο ίδιο μήκος κύματος, είναι ενωμένοι στην καταδίκη και στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και στην προσπάθεια τους καταστήσουν το καθεστώς να λογοδοτήσει.
Αλλά άλλες χώρες, και μπορούμε να μιλήσουμε εδώ για την πλειοψηφία του «Παγκοσμίου Νότου», συχνά έχουν διαφορετική οπτική.
Η παγκόσμια μάχη της αφήγησης για τον πόλεμο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, προς το παρόν, δεν κερδίζουμε» υποστήριξε ο Borrell.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης