Ενέργεια

Κοινοπραξία 30 ευρωπαϊκών εταιρειών για την ηλεκτρική κινητικότητα

Κοινοπραξία 30 ευρωπαϊκών εταιρειών για την ηλεκτρική κινητικότητα
Οι έξυπνες λύσεις φόρτισης θα παρέχουν αποτελεσματική ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ οχημάτων, κτιρίων και του δικτύου, επιτρέποντας την άμβλυνση των περιορισμών του δικτύου παράλληλα με την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

 

Σήμερα, μια μεγάλη κοινοπραξία που αποτελείται από 30 ευρωπαϊκούς φορείς συγκεντρώνεται στη Βαρκελώνη για την έναρξη του έργου FLOW, με στόχο την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας κατάλληλης για τον τελικό χρήστη, η οποία θα παρέχει παράλληλα οφέλη στο ενεργειακό σύστημα ολόκληρης της Ευρώπης. Η πρωτοβουλία αυτή θα δοκιμάσει, θα επικυρώσει και θα ενισχύσει το λεγόμενο σύστημα Vehicle-to-X, με βάση το οποίο θα ανταλλάσσεται ενέργεια μεταξύ οχημάτων, κτιρίων και του δικτύου. Ενώ το Κοινοβούλιο της ΕΕ ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης των νέων πωλήσεων αυτοκινήτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα έως το 2035, το FLOW θα παρέχει μια σταθερή βάση για την ενίσχυση της επερχόμενης μαζικής διείσδυσης των μεταφορών μέσω ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για ηλεκτρικά οχήματα προβλέπεται να αντιπροσωπεύει έως και το 6,5% της τελικής ευρωπαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030, με σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως σε πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στον αστικό και τον αγροτικό τομέα αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, όπως η προσβασιμότητα σε κατάλληλες υποδομές φόρτισης ή το πως οι σημερινοί χρήστες εξακολουθούν να είναι συνηθισμένοι σε οχήματα καύσης. Το έργο θα επικεντρωθεί στην επίλυση των κύριων εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί κατά τη φόρτιση και τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και θα παρέχει λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις για αυτές τις προκλήσεις.

www.wordenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης