Ποιά είναι η Sunel που "κλείνει" το πρώτο φωτοβολταϊκό 100 MW με την Macquarie στην Δράμα

Ποιά είναι η Sunel που
Η SUNEL έχει αναπτύξει, κατασκευάσει και συντηρήσει περισσότερα από 500 φωτοβολταϊκά έργα σε τρεις ηπείρους, συνολικής ισχύος άνω των 2.000 μεγαβάτ

Η SUNEL GROUP είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος κατασκευαστής και προγραμματιστής EPC για έργα ηλιακής ενέργειας. Με έδρα το Λονδίνο, περιφερειακά γραφεία στη Βαλένθια, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και το Ντουμπάι και συνολικά 8 εταιρικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, ο όμιλος στελεχώνεται από π έμπειρες και εξειδικευμένες ομάδες μηχανικών, project managers, site managers, ηλεκτρολόγους και τεχνικούς με περισσότερους από 350 υπαλλήλους .

Σήμερα παρουσιάζεται σε κοινοπραξία με την Ameresco, που θα κατσκευάσει φωτοβολταϊκό 100 MW στην Δράμα για λογαριασμό της Gero Generation, θυγατρικής της Macquarie.
Είναι σημαντικό ότι η Mcquarie που κατέχει ήδη το 49% του ΔΕΔΔΗΕ και διαπραγματεύεται την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ότι έχει αποφασίσει να βάλει τόσο δυνατό πόδι στην ελληνική αγορά.

Ποιά είναι η Sunel


Από την ίδρυση της εταιρείας το 2006, η SUNEL έχει αναπτύξει, κατασκευάσει και συντηρήσει περισσότερα από 500 φωτοβολταϊκά έργα σε τρεις ηπείρους, συνολικής ισχύος άνω των 2.000 μεγαβάτ και έχει ήδη ροή νέων έργων που θα ολοκληρωθούν στο επόμενο χρόνια. Επιπλέον, σχεδιάζει στρατηγική επέκταση σε νέες στρατηγικές αγορές όπως η Κεντρική και Νοτιοανατολική Ασία, η Υποσαχάρια Αφρική, οι ΗΠΑ, η Λατινική Αμερική και η Αυστραλία, με στόχο να γίνει η SUNEL μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η ικανότητα διασφάλισης στρατηγικών συνεργασιών με βασικούς διεθνείς παράγοντες στην παγκόσμια επιχείρηση ηλιακής ενέργειας ήταν ο πυρήνας της επιτυχημένης στρατηγικής ανάπτυξης της SUNEL. Αυτό το δίκτυο συνεργατών δίνει τη δυνατότητα στη SUNEL να φέρει κοντά τοπικούς και διεθνείς επενδυτές προκειμένου να δημιουργήσει αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.

Η Sunel Group έχει ήδη ολοκληρώσει πάνω από 500 έργα ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας συνολικής ισχύος άνω των 2.000 μεγαβάτ σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Τουρκία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Ντουμπάι και Μαλάουι, με πλήρη αγωγό νέων έργα σε 7 ακόμη χώρες.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης