Ενέργεια

Ενισχυμένο «παρών» της Sunlight Group στην αποθήκευση ενέργειας – Απέκτησε την πλειοψηφία της γερμανικής A. Müller GmbH

Ενισχυμένο «παρών» της Sunlight Group στην αποθήκευση ενέργειας – Απέκτησε την πλειοψηφία της γερμανικής A. Müller GmbH

Σημαντικές επενδύσεις για εξαγορές και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται το αναπτυξιακό πλάνο της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, με στόχο την περαιτέρω διάθεση καινοτόμων μπαταριών μολύβδου οξέος και ιόντων λιθίου, αλλά και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής εταιρείας A. Müller GmbH Industriebatterien – Stromversorgungssysteme.Το υπόλοιπο 49% της εταιρείας διατηρεί ο νυν Διευθύνοντας Σύμβουλος Erik Müller, ο οποίος και παραμένει στη θέση του. 

Η εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της A. Müller GmbH από τη Sunlight Group ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, δυνάμει της σχετικής συμφωνίας που υπέγραψαν στις 17 Μαΐου του 2022 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, κ. Λάμπρος Μπίσαλας και ο ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Müller Anlagen κ. Erik Müller.

Το προφίλ της A. Müller

Η δραστηριότητα της μητρικής εταιρείας επεκτείνεται σε πέντε περιοχές της Γερμανίας. Επίσης, διαθέτει γραφεία πωλήσεων και διανομής στην Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολώντας συνολικά περισσότερους από 130 εργαζομένους.

Η A. Müller GmbH έχει να επιδείξει δεκαετίες εμπειρίας στο χονδρεμπόριο μπαταριών, συστημάτων τροφοδοσίας, τεχνολογιών φόρτισης και αξεσουάρ.Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης μπαταριών από εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και αποκομιδής μπαταριών με τρόπο επαγγελματικό και φιλικό στο περιβάλλον.

Οι δηλώσεις των επικεφαλής των δύο εταιρειών

Την χαρά και ικανοποίησή του εξέφρασε για την εν λόγω συμφωνία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, σύμφωνα με τον οποίο «μεγιστοποιείται το παγκόσμιο αποτύπωμα της Sunlight με την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της αποθήκευσης ενέργειας».

Ο επικεφαλής της Sunlight υπογραμμίζει δε ότι «μετά από την παρουσία μας στις ΗΠΑ και την Ιταλία με εγκαταστάσεις παραγωγής και πωλήσεων, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επισημοποιούμε τη φυσική μας παρουσία στη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες, όπου η αγορά μπαταριών – και ειδικά μπαταριών λιθίου – γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Επενδύουμε στην τεχνογνωσία της εταιρείας A. Müller GmbH, ενός πολύτιμου και έμπιστου συνεργάτη της Sunlight επί σειρά ετών με εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων, διανομής και εξυπηρέτησης, και βαθιά γνώση της αγοράς. Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει τη δυναμική και το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας – ιδίως στις τεχνολογίες λιθίου για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη και Διευθύνοντος Συμβούλου της Müller Anlagen, κ. Erik Müller για το συγκεκριμένο deal. 

«Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον οργανισμό μας, καθώς ένας από τους βασικούς μας προμηθευτές, η Sunlight Group, γίνεται πλέον ο κύριος μέτοχός μας. Αυτή η στρατηγική σύμπραξη ενισχύει μια ήδη υφιστάμενη και μακροχρόνια συνεργασία. Πρόκειται για αναγνώριση της σπουδαίας δουλειάς της ομάδας μας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τις ικανότητες, την αφοσίωση, και την εξειδίκευσή μας στις μπαταρίες για τον κλάδο intralogistics και τη βιομηχανία γενικότερα, την αποθήκευση ενέργειας, και την αυτοκίνηση. Με τη Sunlight Group μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους, αλλά και την από κοινού μας δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη, με έμφαση στις τεχνολογίες λιθίου. Μπορούμε πλέον να αξιοποιήσουμε την επιπλέον στήριξη της Sunlight για να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε – είτε άμεσα είτε μέσω θυγατρικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας και ανυπομονώ για τις μελλοντικές μας δράσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

67_30.JPG


Σε πλήρη εξέλιξη το αναπτυξιακό πλάνο της Sunlight

Σε συνέχεια της εξαγοράς των εταιριών PBM τον Απρίλιο του 2022 και Technoform στα τέλη του 2021, η Sunlight Group σχεδιάζει να υλοποιήσει με γοργούς ρυθμούς το αναπτυξιακό επιχειρηματικό της πλάνο, συνολικού ύψους 560 εκατ. ευρώ.

Η επέκταση της παραγωγικής δυναμικής της εταιρείας σε μπαταρίες μολύβδου - οξέος και ιόντων λιθίου και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και η ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού και του δικτύου πωλήσεων αποτελούν τους βασικούς στόχους του εν λόγου πενταετούς πλάνου της εταιρείας που ξεκίνησε το 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

Για το σκοπό αυτό, η Sunlight προχωρά σταδιακά σε σημαντικές επενδύσεις αναβάθμισης τόσο των εγκαταστάσεών της στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι συγκεκριμένες επενδύσεις αφορούν σε εξοπλισμό, σε αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, σε έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και σε ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Στο πλάνο αυτό, συμπεριλαμβάνονται και εξαγορές επιχειρήσεων που θα ενδυναμώσουν τη θέση της Sunlight στην παγκόσμια αγορά, εξασφαλίζοντάς της προστιθέμενη αξία στον χώρο της ενέργειας. Οι επενδύσεις αυτές στηρίζονται από το βασικό μέτοχο της εταιρείας, τον επενδυτικό Όμιλο Olympia που πρόσφατα ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Sunlight ύψους €70 εκατ., αλλά και τον τραπεζικό δανεισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης