Ενέργεια

Reuters: Η Ρωσία επανακκινεί την Πέμπτη 21/7 τον Nord Stream 1

Reuters: Η Ρωσία επανακκινεί την Πέμπτη 21/7 τον Nord Stream 1
Κίνηση τακτικής από την ρωσική κυβέρνηση
Σύμφωνα με flash note του Bloomberg, που το αποδίδει στο REUTERS η Ρωσία επανακκινεί την Πέμπτη 21/7 τον Nord Stream 1.
Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη των εξελίξεων και κυρίως αιφνιδιάζει σαν κίνηση τακτικής την Κομισιόν που δια του Επιτρόπου της σήμερα 19/7 είχε δώσει το αντίστροφο στίγμα.
Επιβεβαιώνει έτσι τις διπλωματικές οδούς Γερμανών και Ρώσων, καθώς ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σήμερα άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.


Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 πρόκειται να ξεκινήσουν εγκαίρως την Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συντήρησης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται στο Reuters.
Ο αγωγός, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σταμάτησε για δέκα ημέρες ετήσιας συντήρησης στις 11 Ιουλίου.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη τον Ευρωπαίο επίτροπο για τον προϋπολογισμό, Γιοχάνες Χαν, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν περίμενε ότι ο αγωγός θα επανεκκινήσει μετά τη συντήρηση.

Οι πηγές είπαν στο Reuters ότι ο αγωγός αναμένεται να ξαναρχίσει τη λειτουργία του εγκαίρως, αλλά σε μικρότερη από την χωρητικότητά του περίπου 160 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα.

Ο ελεγχόμενος από το Κρεμλίνο ενεργειακός κολοσσός Gazprom μείωσε τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω της διαδρομής στο 40% της χωρητικότητας τον περασμένο μήνα, επικαλούμενος καθυστερήσεις στην επιστροφή ενός στροβίλου που εξυπηρετούσε η Siemens Energy στον Καναδά.

Η εφημερίδα Kommersant ανέφερε τη Δευτέρα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, ότι ο Καναδάς έστειλε τον στρόβιλο στη Γερμανία με αεροπλάνο στις 17 Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής.
Μία από τις πηγές είπε ότι ο στρόβιλος είναι απίθανο να εγκατασταθεί ξανά έως τις 21 Ιουλίου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης