Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 3,1% για τον Nasdaq, 2,7% για τον S&P και 3,1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 3,1% για τον Nasdaq, 2,7% για τον S&P και 3,1% για τον energy sector

752 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, ανακτώντας τις ζημιές που υπέστησαν την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε ισχυρές εκθέσεις εταιρικών κερδών.


Ο Dow Jones κέρδισε 752 μονάδες ή 2,42% στις 31,824 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 2,75% στις 3,936 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,14% στις 551,51 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,11% στις 11,713 μονάδες.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τον τελευταίο γύρο αποτεςλεσμάτων που έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις κινήθηκαν, εν μέσω οικονομικών πιέσεων, καλύτερα από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο, παρόλο που οι ανησυχίες για την ύφεση εξακολουθούν να υφίστανται.
Όλοι οι κλάδοι στον S&P 500 ήταν υψηλότερα την Τρίτη. Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις καθώς η Truist Financial and Citizens Financial Group ανακοίνωσαν σταθερά αποτελέσματα, με την καθεμία να σημειώνει άλμα άνω του 2%.

Η Goldman Sachs σημείωσε άνοδο άνω του 5% μετά από μια ισχυρή έκθεση κερδών τη Δευτέρα. Η Bank of America και η Wells Fargo ανέβηκαν η καθεμία πάνω από 3%.

Η Google σημείωσε άνοδο άνω του 3% μετά το split μετοχών 20 προς 1 που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Οι μετοχές του Twitter ενισχύθηκαν κατά 3%. Την Τρίτη, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κέρδισε μια πρόταση για ταχεία δίκη στην αγωγή της κατά του Έλον Μασκ, καθώς ο επενδυτής προσπαθεί να υποχωρήσει από μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας.

Οι μετοχές της Halliburton σημείωσαν άνοδο άνω του 1% λόγω της απότομης αύξησης των τιμών του πετρελαίου φέτος, η οποία βοήθησε στην ενίσχυση των κερδών της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Hasbro σημείωσαν άνοδο 1% αφού τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας παιχνιδιών ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και τα έσοδά της για το προηγούμενο τρίμηνο ήταν λίγο κάτω από τις προσδοκίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv.

Εν τω μεταξύ, ένα ισχυρότερο δολάριο επιβάρυνε τα αποτελέσματα ορισμένων εταιρειών. Οι μετοχές της IBM υποχώρησαν περισσότερο από 6% αφού η εταιρεία τεχνολογίας μείωσε τις προβλέψεις της για τις ταμειακές ροές, με τον οικονομικό διευθυντή της IBM Jim ανακοίνωσε να επικαλείται το δολάριο και την αναστολή των εργασιών στη Ρωσία. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα της Wall Street.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Τρίτη, καθώς η αγορά φοβάται ότι μια οικονομική επιβράδυνση θα επηρεάσει τη ζήτηση πετρελαίου έναντι της περιορισμένης προσφοράς και του ασθενέστερου δολαρίου ΗΠΑ.

Περί τις 22:45 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1,05%, στα 107,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κέρδιζε 1,4% στα 104,08 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης