Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

tags :
ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 446.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Ιουλίου στα 426,6 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση λόγω της εξασθενημένης ζήτησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 446.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Ιουλίου στα 426,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άνοδο κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα στοιχεία της ζήτησης ανέκαμψαν από την απότομη πτώση της προηγούμενης εβδομάδας και η προσφορά προϊόντων αυξήθηκε στα 21 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Ωστόσο, η ζήτηση βενζίνης συνέχισε να μειώνεται και η προσφορά αυτού του προϊόντος τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν 8,7 εκατομμύρια bpd, ή περίπου 7,6% χαμηλότερη από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 228,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άνοδο κατά 71.000 βαρέλια.

Οι τιμές του πετρελαίου ήταν χαμηλότερες με βάση τα στοιχεία. Το αμερικανικό αργό έχασε 1,8% στα 102,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε 1,1% στα 106,09 δολάρια το βαρέλι.

Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 321.000 bpd την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA. Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα, αλλά τα διυλιστήρια εξακολουθούν να λειτουργούν στο 93,7% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας.

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα την εβδομάδα, κατά 891.000 bpd, μια κίνηση που αποδόθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην αύξηση των εξαγωγών αργού στα 3,8 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης