Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέο ρεκόρ, πάνω από τα 900 ευρώ/MWh, για την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας το Δ' τρίμηνο στη Γαλλία

Νέο ρεκόρ, πάνω από τα 900 ευρώ/MWh, για την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας το Δ' τρίμηνο στη Γαλλία

Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 8% σήμερα

 

Σχετικά Άρθρα
Οι γαλλικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας τέταρτο τρίμηνο εκτινάχθηκαν σε υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 900 ευρώ/MWh την Τετάρτη, εν μέσω φόβων για χειμερινή κρίση εφοδιασμού στην Ευρώπη λόγω των νέων περικοπών της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Το συμβόλαιο του 4ου τριμήνου ανέβηκε για τελευταία φορά κατά 7 ευρώ στα 900 ευρώ/MWh στο χρηματιστήριο EEX, αν και κορυφώθηκε στα 925 ευρώ/MWh νωρίτερα, το υψηλότερο επίπεδό του από την έναρξη των ρεκόρ της Montel τον Νοέμβριο του 2010.

Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος σημείωσαν επίσης άνοδο 10 και 17 ευρώ, αντίστοιχα, στα 465 ευρώ/MWh και 552 ευρώ/MWh, ενώ η ισχύς του Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά 55 ευρώ στα 1.105 ευρώ/MWh.

Οι τιμές εκτινάχθηκαν λόγω του «ανοδικού» φυσικού αερίου, σύμφωνα με Ευρωπαίο trader, αν και ανέφερε επίσης μια διακοπή εξοικονόμησης καυσίμου στον πυρηνικό αντιδραστήρα Blayais 4 ισχύος 910 MW μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σχεδόν οι μισοί από τους αντιδραστήρες της χώρας ήταν επί του παρόντος εκτός σύνδεσης λόγω διακοπών.

Ευρώπη

Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 8% σήμερα στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Μαρτίου, μετά από περαιτέρω μείωση των ρωσικών ροών προς την Ευρώπη.

Το συμβόλαιο επόμενου μήνα στον ολλανδικό κόμβο TTF - το πιο ρευστό της Ευρώπης - σημείωσε τελευταία άνοδο κατά 4,68 ευρώ στα 204,60 ευρώ/MWh, αφού έφτασε στο ανώτατο όριο των 228 ευρώ/MWh εντός της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική αρχή πυρηνικής ασφάλειας ASN δημοσίευσε μια έκθεση σήμερα που εγκρίνει το πρόγραμμα ελέγχων διάβρωσης του χειριστή EDF για τον πυρηνικό στόλο της, αν και δεν ζήτησε περαιτέρω διακοπές φέτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης