Χρηματιστήριο & Αγορές

Ράλι στη Wall Street - Άνοδος 1 % για τον Nasdaq και 1,2% για τον S&P - Καλύτερα τα κέρδη της Αpple των εκτιμήσεων

tags :
Ράλι στη Wall Street - Άνοδος 1 % για τον Nasdaq και 1,2% για τον S&P - Καλύτερα τα κέρδη της Αpple των εκτιμήσεων

329 μονάδες κέρδισε ο Dow - H Apple με κέρδη ανά μετοχή 1,2 δολ/μετοχή έναντι εκτίμησης για 1,16 δολ

Σχετικά Άρθρα

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, ακόμη και όταν το ΑΕΠ παρουσίασε δεύτερη συνεχόμενη συρρίκνωση, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η οικονομική ύφεση θα αναγκάσει σύντομα τη Federal Reserve να τερματίσει την επιθετική εκστρατεία της.

Μετά το κλείσιμο η Amazon ανέβηκε 10% καθώς τα έσοδα για το β΄τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις στα 121,23 δισ δολ έναντι εκτίμησης 119,09 δισ. Παράλληλα το guidance ανήλθε στα 125 -130 δισ για το γ ΄τρίμηνο έναντι εκτίμησης 126,5 δισ.

Η Apple επίσης ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα 1,20 δολ κέρδη ανά μετοχή έναντι 1,16 δολ . Ο κύκλος εργασιών στα 82,96 δισ δολ έναντι 82,81 δισ εκτιμήσεων.
Παράλληλα οι πωλήσεις iphone ανήλθαν σε 40,67 δισ έναντι εκτιμήσεων 38,39 δισ και το μικτό περιθώριο στο 43,3% από 42,6%.

Ο Dow Jones κέρδισε 329μονάδες ή 1,02% στις 32,526 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,21% στις 4,072 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,45% στις 572,90 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,08% στις 12,162 μονάδες


Μιλώντας η υπουργός οικονομικών Janet Yellen ανέφερε ότι η οικονομία είναι σε φάση μετασχηματισμού , παραμένει σε αναπτυξιακή τροχιά και τα οικονομικά των νοικοκυριών είναι ισχυρά.

Σε τεχνική ύφεση εισήλθε η αμερικανική οικονομία το β' τρίμηνο του 2022, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται με ετήσιο ρυθμό 0,9% για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο.
Οι προβλέψεις ανέφεραν αύξηση 0,5%.
Το ΑΕΠ είχε συρρικνωθεί κατά 1,6% στο α΄τρίμηνο.

O core πληθωρσιμός καλύτερος στο 4,4% έναντι 4,5% πρόβλεψης και 5,2% προηγούμενης μέτρησης.
Αντίθετα ο πληθωρσιμός βγήκε στο 8,9% ένανατι 8,3% και για το τρίμηνο στο 8,7% έναντι 8% εκτίμησης

Το δολάριο στο 1,017, η απόδοση του treasury στο 2,67% και το ξεκίνημα του S&P ήταν θετικό στις 4030 μονάδες. Χαμηλό ημέρας οι οι 3.993 μονάδες, υψηλό οι 4.078,95

Η τεχνική ανάλυση της CREDIT SUISSE δείχνει ότι ο S&P έσπασε τις 4.019 μονάδες και θα δοκιμάσει τις 4.088.


wall1_9.JPG

Οι μετοχές αρχικά υποχώρησαν μετά την έκθεση για το ΑΕΠ, αλλά ανέκαμψαν καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τι θα μπορούσε να σημαίνει η ανάγνωση για την πιθανότητα ύφεσης, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,9% το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε την Πέμπτη το Bureau of Economic Analysis. Η εκτίμηση ήταν για άνοδο 0,3%. Το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου μειώθηκε κατά 1,6%.

«Η σημερινή ανάγνωση ρίχνει μόνο λάδι στη φωτιά που βρισκόμαστε ή εισερχόμαστε σε ύφεση», δήλωσε ο Mike Loewengart, διευθύνων σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής της E-Trade. «Αν και είναι σίγουρα στην αρνητική πλευρά των εκτιμήσεων, να έχετε κατά νου ότι μια μείωση 1% είναι σχετικά μικρή και υποστηρίζει την ιδέα ότι οποιοδήποτε περιβάλλον ύφεσης θα είναι ήπιο».

«Η Fed ήταν ξεκάθαρη ότι ο έλεγχος του πληθωρισμού είναι η πρώτη της προτεραιότητα, επομένως είναι απίθανο να αλλάξει πορεία λόγω ενός άλλου αρνητικού τριμήνου, αν και η σημερινή έκθεση μπορεί να φαίνεται αντιφατική με τα χθεσινά σχόλια του Πάουελ για την ύφεση», πρόσθεσε. «Η αγορά σημειώνει ράλι τον Ιούλιο, οπότε μην εκπλαγείτε βλέποντας τις πραγματικότητες των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά για τους επενδυτές».

Οι θέσεις short είναι αυξημένες όπως το 2011, το 2015 και το 2020 και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια αναστροφή με κλείσιμο ενισχύοντας το ρημπάουντ.

wall2_14.JPG


Οι κινήσεις έρχονται μετά από ένα ράλι ευρείας βάσης την Τετάρτη, αφού η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες για δεύτερη συνεχή φορά για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό και οι επενδυτές στοιχηματίζουν στο εάν η κεντρική τράπεζα μπορεί να σταματήσει την άνοδο των τιμών χωρίς να ωθήσει την οικονομία σε ύφεση.

Οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο τους τελευταίους μήνες ότι οι προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να τιθασεύσει τις αυξανόμενες τιμές θα οδηγούσαν την οικονομία πιο κοντά σε ύφεση.

Οι traders συνέχισαν επίσης να παρακολουθούν τον κατακλυσμό εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου την Πέμπτη. Η Honeywell και η Etsy ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα που ενίσχυσαν τις μετοχές τους κατά 3% και 9%, αντίστοιχα. Η Ford Motor ανέβηκε σχεδόν 6% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα και αύξησε το μέρισμά της.

Μετά από ακραία επίπεδα το sentimet δείχνει τάσεις ανάκαμψης που είναι buy για τις αγορές

wall3.JPG


Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές των Meta Platforms υποχώρησαν 6% λόγω των απογοητευτικών τριμηνιαίων αριθμών. Οι μετοχές της Comcast υποχώρησαν περισσότερο από 8% μετά την αναφορά ότι απέτυχε να προσθέσει ευρυζωνικούς συνδρομητές για πρώτη φορά.

Σχεδόν το 49% των εταιρειών του S&P 500 είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι το άνοιγμα της Πέμπτης. Από αυτές το 71,5% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Οι επενδυτές προσβλέπουν στα αποτελέσματα από την Apple, την Amazon, την Intel και την Roku που έχουν προγραμματιστεί μετά την λήξη της συνεδρίασης.

Οι μετοχές ηλιακής ενέργειας εκτινάχθηκαν αφού ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, D-N.Y., και ο γερουσιαστής Joe Manchin, D-W.V., δήλωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τις δαπάνες για το κλίμα. Οι εταιρείες οικιακών εγκαταστάσεων ηλιακών εγκαταστάσεων Sunrun και Sunnova αυξήθηκαν κατά 24% και 23%, αντίστοιχα. Η SunPower κέρδισε περισσότερο από 16%. Το Invesco Solar ETF ενισχύθηκε 6%.





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης