Ενέργεια

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

 «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις»

 

1.  Στο  δεύτερο εδάφιο της υποπερ. αα’ της περ. β’ της παρ. 2 του εσωτερικού άρθρου 6 του ν. 4014/2011 του άρθρου 4 του σχεδίου νόμου, η φράση «θεωρούνται τροποποιήσεις» αντικαθίσταται από τη φράση «θεωρούνται (i) τροποποιήσεις»  και η φράση «καθώς και οι τροποποιήσεις» αντικαθίσταται από τη φράση «καθώς και (ii) τροποποιήσεις».

2. Στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 52 του σχεδίου νόμου η αναφορά «τριάντα (30)» αντικαθίσταται από την αναφορά «είκοσι πέντε (25)».

3. Στην παρ. 11 του άρθρου εσωτερικού άρθρου 57, του άρθρου 54 του σχεδίου νόμου, μετά τη φράση «κατόπιν εγκρίσεως της οικείας Δασικής» προστίθεται η φράση «και Κτηνιατρικής».  

4. Στην παρ. 2 του άρθρου 57 του σχεδίου νόμου προστίθενται μεταξύ των φράσεων «Τα όρια» και «οι περιορισμοί» η φράση «, οι απαγορεύσεις» και μεταξύ των φράσεων «ως ανενεργοί με απόφαση» και «της «Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.» η φράση «του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.)», και η φράση της περ. α) της ίδια παραγράφου «σε ιστούς ραδιοφωνικών σταθμών που» αντικαθίσταται από την φράση «σε ιστούς ραδιοφωνικών σταθμών για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποξήλωσης του Δ. Σ. της Ε.Ρ.Τ. μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος ή».

5. Στο προοίμιο του άρθρου 65 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «παρατείνονται» προστίθεται η φράση «, εισάγονται ειδικές ρυθμίσεις για τις άδειες του ν. 4030/2011 (Α’ 249)» και στο εσωτερικό άρθρο 52 του ν. 4710/2020 του ιδίου άρθρου του σχεδίου νόμου, μεταξύ των φράσεων «καθώς και όσων εκδόθηκαν σύμφωνα με τον» και «ν. 4495/2017» η φράση «ν. 4030/2011 (Α’ 249) μετά την 31.12.2017 ή τον» και μεταξύ της λέξης «παρατείνεται» και της φράσης «έως τις 31.12.2024» η φράση «από τη λήξη της».

6. Στην περ. ε) της παρ. 1 του άρθρου 72  του σχεδίου νόμου και μετά τη φράση «ασφαλούς ναυσιπλοΐας,» προστίθεται η φράση «, η ανάπτυξη του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Ε.Σ.Μ.Η.Ε.)».

7. Στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 72 μετά τη φράση «Περιβάλλοντος και Ενέργειας» η φράση «η οποία» αντικαθίσταται από τη φράση «εντός ενός (1) μήνα από την υποβολή του Σχεδίου του Εθνικού Προγράμματος ΥΑΠ.  Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και της διαδικασίας διαβούλευσης της εν λόγω μελέτης, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης» και η λέξη «ακολούθως» διαγράφονται.

8. Στην παρ. 2 του άρθρου 73  του σχεδίου νόμου, η φράση «άρθρου 79» αντικαθίσταται από τη φράση «άρθρου 81 » και προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής «Για θέματα σύνδεσης των Έργων ΥΑΠ με το Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ο Φορέας ΥΑΠ ζητεί την εισήγηση του Διαχειριστή του Ε.Σ.Μ.Η.Ε, την οποία ο τελευταίος χορηγεί στον Φορέα ΥΑΠ εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος».

9. Στην αρχή του πρώτου εδαφίου της παρ. 5 του άρθρου 73 η φράση «Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης» αντικαθίσταται από  τη φράση «Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και της διαδικασίας διαβούλευσης της εν λόγω μελέτης, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης».

10. Στην παρ. 6 του άρθρου 73 του σχεδίου νόμου, στο πρώτο εδάφιο η φράση «με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται» αντικαθίσταται από την φράση «με προεδρικά διατάγματα που εκδίδονται», και στο δεύτερο εδάφιο η φράση «Με το προεδρικό διάταγμα του πρώτου εδαφίου» αντικαθίσταται από την φράση «Με τα προεδρικά διατάγματα του πρώτου εδαφίου».

11. Στην περ. α) της παρ. 5 του άρθρου 74 του σχεδίου νόμου διαγράφεται η φράση «και λειτουργία» και  μετά τη φράση «δάνεια εμπειρία» προστίθεται η φράση «εντός των τελευταίων δέκα (10) ετών».

12. Στο άρθρο 79 του σχεδίου νόμου,  στον τίτλο και στο πρώτο εδάφιο της παρ. 1 διαγράφεται η λέξη «Δικτύων» από τη φράση «Ανάπτυξης Δικτύων Έργων Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων» και στην παρ. 10 μετά την φράση «Έργων Διασύνδεσης» προστίθεται η φράση «Επενδυτή ΥΑΠ».

13. Στο τελευταίο εδάφιο της περ. ια της παρ. 2 του εσωτερικού άρθρου 14 του ν. 2971/2001 (Α’ 285) του άρθρου 83 του σχεδίου νόμου η λέξη «Ο» αντικαθίσταται από τη φράση «Όταν η παραχώρηση αφορά τη χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνη, ο».

14. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 84 του σχεδίου νόμου διαγράφεται η λέξη «Δικτύων».

15. Στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του εσωτερικού άρθρου 29 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) της παρ. 1 του άρθρου 96 του σχεδίου νόμου, μετά τη φράση «Για τις περιπτώσεις» προστίθεται η φράση «σύναψης μίσθωσης διάρκειας κατ’ ελάχιστον έξι (6) ετών,», μετά τη φράση «και των συνοδών αυτών έργων,» προστίθεται η φράση «περιλαμβανομένων των έργων ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας,» και μετά τη φράση «δεν απαιτείται η άδεια του Περιφερειάρχη» διαγράφεται η φράση «για τη σύναψη μίσθωσης διάρκειας κατ’ ελάχιστον έξι (6) ετών,».

16. Στην παρ. 7 του εσωτερικού άρθρου 10 του ν. 4951/2022 (Α’ 129), της περ. γ) της παρ. 1 του άρθρου 111 του σχεδίου νόμου εντός της φράσης «ή εξαιρούνται των ανταγωνιστικών διαδικασιών υποβολής προσφορών του άρθρου 7 του ν. 4414/2016 και μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος είτε έχουν συνάψει σύμβαση σύνδεσης είτε έχουν υποβάλλει πλήρες αίτημα για σύμβαση σύνδεσης στον αρμόδιο Διαχειριστή, είτε έχουν συνάψει σύμβαση σύνδεσης είτε έχουν υποβάλλει πλήρες αίτημα για σύμβαση σύνδεσης στον αρμόδιο Διαχειριστή.» διαγράφεται η φράση «, είτε έχουν συνάψει σύμβαση σύνδεσης είτε έχουν υποβάλλει πλήρες αίτημα για σύμβαση σύνδεσης στον αρμόδιο Διαχειριστή».

17. Η περ. (ια) μετά την περ. (ιγ) της παρ. 1 του άρθρου 111 διορθώνεται σε περ. (ιε).

18. Στην παρ. 2 του εσωτερικού άρθρου 138 του ν. 4951/2022, της παρ. 1 του άρθρου 112 του σχεδίου νόμου, μετά τη φράση «για το σκέλος ισχύος και ενέργειας» προστίθεται η φράση « και τυχόν εκπτώσεις, οι οποίες δεν δύναται να συνδέονται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς».

19. Στο προοίμιο της παρ. 3 του άρθρου 112 του σχεδίου νόμου η φράση «προστίθεται περ (στ)», αντικαθίσταται από τη φράση «προστίθενται περ. (στ) και (ζ)».

20. Στην παρ. 4 του εσωτερικού άρθρου 138 του ν. 4951/2022 (Α’ 129), της παρ. 3 του άρθρου 112 του σχεδίου νόμου, προστίθεται περ. (ζ) ως εξής: «(ζ) Για την περίοδο της παρ. 1 το ύψος των παγίων χρεώσεων που επιβάλλονται ανά κατηγορία πελάτη, ανεξαρτήτως του όγκου της κατανάλωσης, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των πέντε (5) ευρώ μηνιαίως.».

21. Στον πίνακα περιεχομένων στο Μέρος Β΄, στον τίτλο του άρθρου 118  η φράση  «της υπό ειδικής διαχείρισης εταιρείας» αντικαθίσταται από τη φράση «της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας».

22. Στον πίνακα περιεχομένων στο Μέρος Β΄, στον τίτλο του άρθρου 119  μετά τη φράση «για τις εταιρείες Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. και» διαγράφεται η λέξη «την». 

23. Στον πίνακα περιεχομένων στο Μέρος Β΄, στον τίτλο του άρθρου 120  η λέξη «Ε.Ε.Σ.Υ.Π.» αντικαθίσταται από τη λέξη «Ε.Ε.ΣΥ.Π.».

24. Στο Μέρος Β΄ στον τίτλο του άρθρου 118 η φράση «της υπό ειδικής διαχείρισης εταιρείας» αντικαθίσταται από τη φράση «της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας».

25. Στο Μέρος Β΄, στον τίτλο του άρθρου 119  μετά τη φράση «για τις εταιρείες Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. και» διαγράφεται η λέξη «την». 

26. Στο εσωτ. άρθρο 197Α του άρθρου 119 η λέξη «Ε.Ε.Σ.Υ.Π.» αντικαθίσταται από τη λέξη «Ε.Ε.ΣΥ.Π.».

27. Στο Μέρος Β΄, στον τίτλο του άρθρου 120 η λέξη «Ε.Ε.Σ.Υ.Π.» αντικαθίσταται από τη λέξη «Ε.Ε.ΣΥ.Π.».

28. Στο άρθρο 120 η λέξη «Ε.Ε.Σ.Υ.Π.» αντικαθίσταται από τη λέξη «Ε.Ε.ΣΥ.Π.».

29. Στο άρθρο 147 του σχεδίου νόμου:

(α) Στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 3:

(αα) διαγράφεται η φράση «κατά τις ειδικότερες προβλέψεις του ν. 48/1975 (Α΄108),»,

(αβ) πριν από τη φράση «και ο εσωτερικός περιβάλλεται», προστίθεται η φράση «, στην ελληνική γλώσσα, » και

(αγ) στο τέλος του εδαφίου, μετά από τη φράση «σε κυανό χρώμα» προστίθεται η φράση «στην αραβική γλώσσα.».

(β) Μετά από την παρ. 7 προστίθεται παρ. 8 ως εξής:

«8. Οι Μουφτείες συνεργάζονται με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους για την προστασία, διάσωση, διατήρηση, συντήρηση, εκκαθάριση και ψηφιοποίηση, καθώς και την άμεση μετάφραση του δημόσιου και ιδιωτικού αρχείου και του αρχειακού υλικού που κατέχουν, καθώς και για την πρόσβαση του κοινού σε αυτά. Για τους σκοπούς του πρώτου εδαφίου εφαρμόζονται τα άρθρα 160 έως 165, 167, 168 και 191 έως 193 του ν. 4610/2019 (Α΄ 70).»

30. Στην παρ. 2 του άρθρου 148 του σχεδίου νόμου, μετά από τη φράση «ως εμβριθείς γνώστες του Κορανίου» προστίθεται η φράση «, της μουσουλμανικής παράδοσης».

31. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 150 του σχεδίου νόμου:

(α) Μετά από τη φράση «και δεν εμπίπτουν», η φράση «στο πρώτο εδάφιο» αντικαθίσταται από τη φράση «στην περ. α)» και

(β) μετά από τη φράση «του άρθρου 149 ή», η φράση «στο πρώτο εδάφιο» αντικαθίσταται από τη φράση: «στην περ. α)».

32. Στην παρ. 6 του άρθρου 151 του σχεδίου νόμου, μετά από τη φράση «ως εμβριθής γνώστης του Κορανίου» προστίθεται η φράση «, της μουσουλμανικής παράδοσης».

33. Στο άρθρο 152 του σχεδίου νόμου:

(α) Στην παρ. 1, η φράση «μέχρι και τρεις (3) συνεχόμενες θητείες» αντικαθίσταται από τη φράση «μία (1) φορά» και

(β) Η παρ. 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Ανώτατο όριο υπηρεσίας του ίδιου προσώπου σε θέση Μουφτή ή Τοποτηρητή Μουφτή του άρθρου 155 είναι τα είκοσι (20) έτη, συνεχόμενα ή διακεκομμένα,  με τη συμπλήρωση των οποίων λήγει αυτοδικαίως η θητεία του.».

(γ) Σε συνέχεια της ανωτέρω νομοτεχνικής, μετά από την παρ. 2, προστίθενται νέες παρ. 3 και 4 ως εξής:

«3.Σε κάθε περίπτωση οι Μουφτήδες ή Τοποτηρητές Μουφτήδες αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία τους μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό έβδομο (67ο) έτος της ηλικίας τους, θεωρουμένης ως ημερομηνίας συμπλήρωσης του ορίου αυτού της 30ής Ιουνίου του έτους αποχώρησης.

4.Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της υπηρεσιακής σχέσης λόγω της συμπλήρωσης είκοσι (20) ετών υπηρεσίας σε θέση Μουφτή ή Τοποτηρητή Μουφτή ή παρέλευσης του ορίου ηλικίας της παρ. 3.».

34. Στο άρθρο 153 του σχεδίου νόμου:

(α) η φράση «περιφερειακών ενοτήτων της Θράκης» αντικαθίσταται από τη φράση «περιφερειακών ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης» και

(β) ο σύνδεσμος «και» μετά από τη φράση «και ερμηνείας του Κορανίου» αντικαθίσταται από τη φράση «ή της μουσουλμανικής παράδοσης ή».

35. Στην παρ. 4 του άρθρου 155 του σχεδίου νόμου, μετά από τη φράση «για το ήθος και τη θεολογική τους κατάρτιση» προστίθεται η φράση «κατά προτίμηση σε θέματα γνώσης και ερμηνείας του Κορανίου ή της μουσουλμανικής παράδοσης ή του ιερού μουσουλμανικού νόμου, καθώς και την εν γένει θρησκευτική τους δράση».

36. Στο άρθρο 158 του σχεδίου νόμου:

(α) Στην παρ. 2:

(αα) Στο πρώτο εδάφιο της περ. β):

(i) Μετά από τη φράση «που σχετίζονται με την ερμηνεία και κατανόηση του Κορανίου ή του ιερού μουσουλμανικού νόμου» και πριν από το κόμμα (,) προστίθεται η φράση «ή της μουσουλμανικής παράδοσης» και

(ii) στο τέλος του εδαφίου, μετά από τη φράση «που διδάσκουν μαθήματα που σχετίζονται με την ερμηνεία και κατανόηση του Κορανίου ή του ιερού μουσουλμανικού νόμου» προστίθεται η φράση «ή της μουσουλμανικής παράδοσης.».

(αβ) Στην περ. γ), μετά από τη φράση «στην ερμηνεία του Κορανίου ή του ιερού μουσουλμανικού νόμου» και πριν από το κόμμα (,) προστίθεται η φράση «ή της μουσουλμανικής παράδοσης».

(β) Μετά από την παρ. 5 προστίθεται παρ. 6 ως εξής:

«6. Για τη σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής τηρείται η αρχή της κατά το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής των γυναικών.»

37. Στο άρθρο 160 του σχεδίου νόμου, στο τέλος του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3, μετά από τη φράση «με οποιονδήποτε τρόπο» προστίθεται η φράση «ιδίως μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλων μέσων τεχνολογίας.».

38. Στο άρθρο 165 του σχεδίου νόμου, μετά από την παρ. 9 προστίθεται παρ. 10 ως εξής:

«10. Για πέντε (5) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατά παρέκκλιση του άρθρου 153, δύναται τη θέση Μουφτή να καταλαμβάνουν Έλληνες πολίτες, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και μόνιμοι κάτοικοι μίας (1) εκ των περιφερειακών ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, οι οποίοι έχουν διακριθεί για το ήθος, τη θεολογική τους κατάρτιση κατά προτίμηση σε θέματα γνώσης και ερμηνείας του Κορανίου ή της μουσουλμανικής παράδοσης ή του ιερού μουσουλμανικού νόμου, καθώς και την εν γένει θρησκευτική τους δράση, δεν έχουν υπερβεί το εξηκοστό δεύτερο (62ο) έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, και είτε α) είναι κάτοχοι πτυχίου της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή Ισλαμικών Σπουδών από αναγνωρισμένη ανώτατη Θεολογική Σχολή της αλλοδαπής είτε β) έχουν διατελέσει ιμάμηδες τουλάχιστον επί δέκα (10) έτη.».

39. Στην παρ. 1 του εσωτερικού άρθρου 217Α του άρθρου 173 του σχεδίου νόμου μετά τις λέξεις «, ο οποίος είναι μετακλητός υπάλληλος με βαθμό 2ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων» προστίθενται οι λέξεις «ή αποσπασμένος υπάλληλος του διπλωματικού κλάδου με πρεσβευτικό βαθμό».

40. Στο δεύτερο εδάφιο της περ. α’ της εσωτερικής παρ. 3 της παρ. 1 του άρθρου 7 της υπ’ αρ. 1403/117/27.7.2022 τροπολογίας, μετά τη λέξη «Radar» τίθεται σημείο στίξης κόμμα «,» και οι λέξεις «και τους» αντικαθίστανται από τη λέξη «στους».

41. Στην αρχή της παρ. 1 του άρθρου 4 της υπ΄ αρ. 1403/117/27.7.2022 τροπολογίας προστίθενται οι λέξεις «Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης», τίθεται το σημείο στίξης κόμμα «,» και η λέξη «Επί» αντικαθίστανται από  τη λέξη «επί».

42. Μετά από το πέμπτο εδάφιο της εσωτερικής παρ. 5 του άρθρου 6 της υπ’ αρ. 1404/118 27.7.2022 τροπολογίας προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

«Αν ο εκτελεστικός διευθυντής, που ορίζεται με την παρούσα είναι υπάλληλος Ο.Τ.Α. α’ ή β’ βαθμού, απαιτείται προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου για τον διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης σύμφωνα με την παρ. 6Α του άρθρου 44 του ν. 4674/2020 (Α’ 53) και την παρ. 1 του άρθρου 177 του ν. 4876/2021 (Α’ 251, διόρθωση σφάλματος Α΄ 64).».

43. Η υπ’ αρ. 1405/119/27.7.2022 τροπολογία τίθεται στα περιεχόμενα και στο σχέδιο νόμου ως «ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε’» του Μέρους Δ’ με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ».

44. Η υπ’ αρ. 1403/117/27.7.2022 τροπολογία τίθεται στα περιεχόμενα και στο σχέδιο νόμου ως «ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ’» του Μέρους Δ’ με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ».

45. Η υπ’ αρ. 1404/118/27.7.2022 τροπολογία τίθεται στα περιεχόμενα και στο σχέδιο νόμου ως «ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ’» του Μέρους Δ’ με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ».

46. Τα άρθρα του Κεφαλαίου Γ του Μέρους Α’ αποσύρονται, από το σώμα του σχεδίου νόμου και τον πίνακα περιεχομένων, εξαιρουμένου του άρθρου 16 και της παρ. 6 του εσωτερικού άρθρου 21 του ν. 1650/1986, του άρθρου 13 του σχεδίου νόμου, η οποία διαμορφώνεται ως αυτοτελές άρθρο με τίτλο «Παράταση ισχύος της απόφασης της παρ. 6 του άρθρου 21 του ν. 1650/1986 – Τροποποίηση παρ. 6 άρθρου 21 ν. 1650/1986», με προοίμιο «Η προθεσμία του τελευταίου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 21 του ν. 1650/1986 (Α’ 160) παρατείνεται και η παρ. 6 διαμορφώνεται ως εξής:». Τα υπόλοιπα άρθρα και οι εσωτερικές παραπομπές του σχεδίου νόμου αναριθμούνται αντιστοίχως και ο τίτλος του Κεφαλαίου Γ’ τρέπεται σε «Ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος», ο δε τίτλος του άρθρου 16 τρέπεται σε «Εξουσιοδοτικές διατάξεις». 

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2022

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης