Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EDF: Διάψευση του σεναρίου πώλησης της ιταλικής θυγατρικής Edison

EDF: Διάψευση του σεναρίου πώλησης της ιταλικής θυγατρικής Edison
Η διάψευση αφορά ειδικότερα τις  πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την καθημερινή MF-Milano Finanza

Ο γαλλικός όμιλος ισχύος EDF διαψεύδει πλήρως την παλαιότερη αναφορά των ιταλικών μέσων ενημέρωσης ότι εξέταζε την πώληση του ιταλικού του βραχίονα Edison.

Η διάψευση αφορά ειδικότερα τις  πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την καθημερινή MF-Milano Finanza σύμφωνα με τις οποίες ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της θυγατρικής της Edison», δήλωσε εκπρόσωπος της EDF. Μάλιστα, συμπληρώνεται ότι η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία πλήρους εθνικοποίησης της EDF.

Η ιταλική δημοσίευση Milano Finanzo είχε αναφέρει ότι ενώ οι λεπτομέρειες δεν είχαν ακόμη διευκρινιστεί, η ιδέα ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης της Edison το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εθνικοποίησης της EDF.

Τον περασμένο μήνα, η EDF εξέδωσε την τέταρτη προειδοποίηση κερδών της για το έτος, καθώς έπεσε σε ζημία το πρώτο εξάμηνο λόγω χαμηλότερης πυρηνικής παραγωγής.

Οι ζημίες του α΄6μηνου

Η εταιρεία ανέφερε ιστορική ζημία για το πρώτο εξάμηνο του 2022 καθώς υπέστη πτώση στην πυρηνική παραγωγή εν μέσω της σοβαρής ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης. Η EDF σημείωσε προσαρμοσμένη καθαρή ζημία 1,31 δισ. ευρώ (1,34 δισ.  δολάρια) το πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα 3,74 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι. Η σχεδιαζόμενη εθνικοποίηση έρχεται μετά από χρόνια κακής απόδοσης και ένα ανώτατο όριο τιμών που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση έκανε το χρέος της EDF να φαίνεται όλο και πιο μη βιώσιμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης