Ενέργεια

Μικρές μεταβολές στις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Μικρές μεταβολές στις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,2 εκατ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Σούτζα την Τρίτη

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω ορισμένων μεγάλων οδών αγωγών παρέμειναν σε σταθερά, αν και χαμηλά, επίπεδα το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία του χειριστή.

Οι φυσικές ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από τη Ρωσία στη Γερμανία ήταν 14.604.119 κιλοβατώρες (kWh/h) στις 07:00-08:00 CET, σύμφωνα με τα επίπεδα γύρω στα 14.600.000 kWh/h που παρατηρήθηκαν τη Δευτέρα.

Η Ρωσία μείωσε τις ροές στον αγωγό μόνο στο 20% της χωρητικότητας στις 27 Ιουλίου, επικαλούμενη εργασίες συντήρησης.

Οι υποψηφιότητες για ροές ρωσικού φυσικού αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν περίπου 36,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, ένα άγγιγμα υψηλότερο από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού διαχειριστή συστήματος.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,2 εκατ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Σούτζα την Τρίτη, από 41,9 εκ. εκ. τη Δευτέρα.

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία αυξήθηκαν καθημερινά την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία από τον χειριστή Gascade.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης