Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χ. Δούκας: Να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση την πρότασή μας για κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας

Χ. Δούκας: Να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση την πρότασή μας για κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας
Έτσι όμως όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα έχει αρκετά χρήματα για επιδοτήσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας

Τις ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο σχολίασε ο Χάρης Δούκας, Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Πριν ξεκινήσει η ενεργειακή κρίση, τα τιμολόγια ρεύματος των ελληνικών νοικοκυριών ήταν περίπου στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Σαββατοκύριακο οι εταιρείες προμήθειας ανακοίνωσαν τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου, με τιμές τόσο ακραίες που κατατάσσουν τα ελληνικά τιμολόγια μακράν τα ακριβότερα στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι βαριές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην ενέργεια τον τελευταίο χρόνο ήταν αναποτελεσματικές. Και ακριβώς για να εξισορροπήσει αυτό το αποτυχημένο σύστημα που έχει φτιάξει, είναι αναγκασμένη να ξοδεύει δυσθεώρητα ποσά επιδοτήσεων κάθε μήνα. Οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού ενέργειας αφορούν σε 1.9 δισεκ. ευρώ μόνο για τον Σεπτέμβριο.

Έτσι όμως όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα έχει αρκετά χρήματα για επιδοτήσεις.

Και τότε, η κυβέρνηση θα βρεθεί χειμωνιάτικα, με τεράστια κόστη για τους καταναλωτές και με έλλειψη πόρων για επιδοτήσεις.

Και ίσως τότε να ξανασκεφθεί αυτό που από την αρχή της λέγαμε: ότι ένα ξεκάθαρο, διαφανές και κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική, στοχευμένο στους πιο αδύναμους, χρηματοδοτούμενο από τον προϋπολογισμό και την αγορά, είναι η καλύτερη λύση σε αυτούς τους δύσκολους ενεργειακά καιρούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης