Γερμανία: Uniper και E.ON θα εισάγουν πράσινη αμμωνία από τον Καναδά

Γερμανία: Uniper και E.ON θα εισάγουν πράσινη αμμωνία από τον Καναδά
Υπογραφή αρχικών συμφωνιών για 1 εκατομμύριο τόνους πράσινης αμμωνίας ετησίως

Οι γερμανικές εταιρείες ενέργειας Uniper και E.ON σχεδιάζουν να εργαστούν σε συμφωνίες με την καναδική EverWind για να αγοράσουν συνολικά 1 εκατομμύριο τόνους πράσινης αμμωνίας ετησίως από τα μέσα της δεκαετίας, σε μια κίνηση περαιτέρω διαφοροποίησης από τη ρωσική ενέργεια.

Και οι δύο εταιρείες υπέγραψαν αντίστοιχες αρχικές συμφωνίες (MoU) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στον Καναδά υπό τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz και τον Υπουργό Οικονομίας Robert Habeck, συνοδευόμενοι από τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Volkswagen της Uniper και της Siemens Energy.

"Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών μας σχέσεων, αλλά και για έναν προσανατολισμένο στο μέλλον και βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό", δήλωσε ο Scholz.

Το μνημόνιο συμφωνίας έρχεται πριν από την προγραμματισμένη υπογραφή κοινής δήλωσης μεταξύ Καναδά και Γερμανίας για τη δημιουργία διμερούς συμμαχίας υδρογόνου αργότερα την Τρίτη.

Η αμμωνία θα προέρχεται από την προγραμματισμένη εγκατάσταση της EverWind στο Point Tupper, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2025. Η πράσινη αμμωνία, που παράγεται μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή αερίου της είτε να μετατραπεί σε πράσινο υδρογόνο για να τροφοδοτήσει την τοπική οικονομία.

Η Uniper είπε ότι μόλις συμφωνήθηκε, οι παραδόσεις "να διευκολύνουν την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλη τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ θα μειώσουν την εξάρτηση της Γερμανίας από προϊόντα με βάση τα ορυκτά καύσιμα από τη Ρωσία".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης