Ενέργεια

Στο καναδικό LNG η ελπίδα της Γερμανίας για απεξάρτηση από τη Ρωσία

Στο καναδικό LNG η ελπίδα της Γερμανίας για απεξάρτηση από τη Ρωσία
Ο Trudeau υποβάθμισε την πιθανότητα εξαγωγών LNG από τη χώρα του, επικαλούμενος τη μεγάλη απόσταση μεταξύ των κοιτασμάτων

H Γερμανία ελπίζει ότι το καναδικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα παίξει «σημαντικό ρόλο» στην έξοδό της από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε χθες (23/8) ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz στο Τορόντο κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στον Καναδά.

«Καθώς η Γερμανία απομακρύνεται από την ρωσική ενέργεια με ταχύτητα φωτός, ο Καναδάς είναι ο εταίρος της επιλογής μας. Για τώρα, αυτό σημαίνει αύξηση των εισαγωγών μας σε LNG. Ελπίζουμε ότι το καναδικό LNG θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο σ' αυτό » δήλωσε ο Scholz.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι: «Ο Καναδάς και η Γερμανία είναι δύο απόλυτα ταιριαστά κομμάτια «στο παγκόσμιο παζλ που είναι ο πολυπολικός μας κόσμος. Η χώρα σας έχει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες να γίνει μια υπερδύναμη στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας και της βιώσιμης παραγωγής πόρων.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες

Σύμφωνα με τον Καναδό πρωθυπουργό, Justin Trudeau, η εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Γερμανία δεν είναι εύκολη, παρότι η ευρωπαϊκή χώρα θέλει να διαφοροποιήσει τις πηγές εφοδιασμού της προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Ο Trudeau υποβάθμισε την πιθανότητα εξαγωγών LNG από τη χώρα του, επικαλούμενος τη μεγάλη απόσταση μεταξύ των κοιτασμάτων (δυτικά) και των λιμανιών στην ακτή του Ατλαντικού (ανατολικά). «Εξετάζουμε τις επιλογές για να δούμε αν έχει νόημα να εξάγουμε LNG και αν είναι κερδοφόρο να εξάγουμε απευθείας στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης