Τελευταία Νέα
Εξοικονόμηση

Γερμανία: «Κλείδωσαν» τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για το φετινό χειμώνα

Γερμανία: «Κλείδωσαν» τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για το φετινό χειμώνα
Η Γερμανία εργάζεται επίσης για τη δημιουργία δύο τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας

Εγκρίθηκε από το γερμανικό συμβούλιο σήμερα (24/8) σύμφωνα με το Reuters μια σειρά μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές και ήδη υπάρχουσες προκλήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με τους νέους κανονισμούς, η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει να μειώσει τη χρήση φυσικού αερίου κατά περίπου 2%. «Συνολικά τα μέτρα εξοικονομούν ενέργεια σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα» ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού Οικονομίας, Robert Habeck. Την επόμενη διετία, συμπλήρωσε, τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν από τα νοικοκυριά, τις εταιρείες και το δημόσιο τομέα ένα ποσό της τάξεως των 10,8 δις. ευρώ.

Από την 1η Σεπτεμβρίου η θέρμανση στα δημόσια κτίρια της χώρας θα είναι στους 19 βαθμούς Κελσίου (εξαιρούνται τα νοσοκομεία), ενώ δεν θα υπάρχει θέρμανση σε χώρους όπως οι διάδρομοι και τα φουαγιέ των κτιρίων.

Ακόμα, τα δημοσία κτίρια και τα μνημεία της χώρας δεν θα φωταγωγούνται πλέον για καθαρά αισθητικούς λόγους, ενώ ενδέχεται να απαγορευτεί ο φωτισμός των εισόδων των επιχειρήσεων το βράδυ. Επιπλέον, ετοιμάζεται απαγόρευση των θερμαινόμενων ιδιωτικών κολυμβητηρίων.

Παράλληλα με τα νέα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, η Γερμανία εργάζεται επίσης για τη δημιουργία δύο τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας για να συμβάλει στην ενίσχυση της αποθήκευσης φυσικού αερίου για τους χειμερινούς μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης