Διεθνή

DW: Προς τρίτο πακέτο ελάφρυνσης οδεύει η Γερμανία - Έμφαση σε ενέργεια και στέγαση

DW: Προς τρίτο πακέτο ελάφρυνσης οδεύει η Γερμανία - Έμφαση σε ενέργεια και στέγαση
Είχαν προηγηθεί δύο πακέτα των 30 δις ευρώ

Υπό την αυξημένη πίεση που ασκούν ολοένα περισσότεροι κοινωνικοί φορείς, η αντιπολίτευση αλλά και οικονομικά ινστιτούτα και παράγοντες της αγοράς στη Γερμανία,  η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ήδη νέα μέτρα που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο τρίτο πακέτο ελαφρύνσεων.

Το έχει ήδη εξαγγείλει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για την απαραίτητη συνέχεια στα δύο μεγάλα πακέτα ελαφρύνσεων των 30 δις ευρώ, τα οποία βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή, πολλά εκ των οποίων είναι όμως προσωρινής φύσης και αναμένεται να λήξουν σύντομα. Για παράδειγμα  η μηνιαία κάρτα των 9 ευρώ για τις αστικές συγκοινωνίες ή  η έκπτωση στον φόρο βενζίνης και ντίζελ εκπνέουν στο τέλος Αυγούστου, ενώ πολλά από τα ήδη προβλεπόμενα επιδόματα έχουν τη μορφή εφάπαξ καταβολών για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, φοιτητές και δικαιούχους κοινωνικών βοηθημάτων.

Σε αυτά προστίθενται ήδη και αντισταθμιστικά μέτρα με σημαντικότερη τη μείωση του ΦΠΑ για το φυσικό αέριο, ως φορολογικό αντίβαρο στο πρόσθετο τέλος φυσικού αερίου που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές στη Γερμανία από 1ης Οκτωβρίου

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης