Επικαιρότητα

Κατρίνης: Να προσκομισθεί ο φάκελος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ στη Βουλή

Κατρίνης: Να προσκομισθεί ο φάκελος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ στη Βουλή
Ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν είναι βολικός εταίρος» και κάλεσε την κυβέρνηση να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Να ειπωθεί δημόσια ο λόγος της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και παράλληλα να κατατεθεί ο σχετικός φάκελος της ΕΥΠ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ζήτησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης , στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις. Παράλληλα, ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν είναι βολικός εταίρος» και κάλεσε την κυβέρνηση να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είπε ο κ.Κατρίνης στην έναρξη της ομιλίας του, δεν σας βοήθησε κ,Μητσοτάκη να αντιληφθείτε ότι δεν μπαίνει σε συναλλαγές, δεν εκβιάζετε και δεν είναι βολικός εταίρος. Οποιος ψηφίζει, ψηφίζει να φύγουν και οι δύο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές θα γίνουν μετά τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε να προστεθεί στο χρεοκοπημένο κράτος. Η υπόθεση Ανδρουλάκη δεν είναι μοναδική, υπάρχει η τεκμηριωμένη περίπτωση του δημοσιογράφου, του κ.Κουκάκη. Ολα αυτά συνιστούν εκτροπή και αποτελούν πλήγμα στη δημοκρατία μας και στο κράτος Δικαίου. 

Ακολούθως, ο κ.Κατρίνης αναφέρθηκε σε ρήσεις του αείμνηστου Αναστάσιου Πεπονή, σε αντίστοιχη συζήτηση του 1993, τα οποία όπως είπε δείχνουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. «Ηρθαν δύο υπουργοί για να μας πουν στην επιτροπή Θεσμών ότι όλα γίνονταν νόμιμα. Ομως στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι γινόταν παρακολούθηση του τηλεφώνου εκλεγμένου ευρωβουλευτή. Η ΝΔ στοχοποίησε δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναφερθούν στις υποκλοπές. Δεν έχετε δώσει καμία απάντηση στα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Δεν ξέρατε κ.Μητσοτάκη; Δεν θέλατε να μάθετε ποιοι άλλοι, πρόσωπα του δημοσίου βίου, παρακολουθούνται επί των ημερών σας; Το Μαξίμου επί ένα μήνα προσπαθεί να στεγανοποιήσει την πληροφορία, να μην υπάρξουν άλλες αποκαλύψεις.Αν για όλα φταίει ο κ.Κοντολέων, ποιος είναι αυτός που τον επέλεξε για διοικητή της ΕΥΠ; Ποιός είναι αυτός που άλλαξε το νόμο για να γίνει επικεφαλής της ΕΥΠ; Το ζήτημα είναι ποιοι στην κοινωνία σας πιστεύουν. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη νομιμότητα. Η Δημοκρατία δεν ανέχεται την ύβρι που την υπονομεύει. Στα ζητήματα δημοκρατίας υπάρχει απόλυτη αξίωση και δέσμευση σεβασμού. Θα αναζητήσουμε με κάθε τίμημα στην αλήθεια. Θα γίνει άμεσα, πριν από τις εκλογές για να ξέρει ο λαός τί, πότε, από ποιος έγινε. Η παράταξη είναι εδώ για να σας πει "οχι" στις παράνομες πρακτικές σας. Να αποκαλυφθεί η αλήθεια αφού έχουμε τεκμηριωμένα την απόπειρα παγίδευσης που αποκαλύφθηκε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και την παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Να γίνουν όχι μία, αλλά δέκα εξεταστικές. Να εξεταστούν όλες οι καταγγελίες και να αποδοθούν και οι ευθύνες. Εχουμε στοιχεία για τις δικές σας παρακολουθήσεις κ.πρωθυπουργέ. 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης