Επικαιρότητα

H πρόβλεψη Τζανάκη για τα κρούσματα του Σεπτεμβρίου

H πρόβλεψη Τζανάκη για τα κρούσματα του Σεπτεμβρίου
Τα παιδιά πρέπει να τα αφήσουμε χωρίς μάσκες στα σχολεία, τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής
«Αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε είναι να λήξει αυτή η επιδημιολογική έξαρση, θα έχουμε έναν ήσυχο Σεπτέμβριο, εκτός και εάν, εκτός απροόπτου μας έρθει κάποια έκπληξη, πράγμα που είναι πάρα πολύ δύσκολο, τόσο βραχυπρόθεσμα να έχουμε μία αλλαγή, επομένως θα έχουμε έναν καλό Σεπτέμβριο, κυρίως για τους άνω των 70 ετών», εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης.

«Τα κρούσματα θα είναι κάτω από 10.000 για μέρες, και κατά περιόδους θα έχουμε και κάτω από 5.000 κρούσματα. Οι εισαγωγές θα περιοριστούν στις 100 και λιγότερες, όπως είδαμε, ο κύριος πανδημικός δείκτης που ενοχλεί είναι οι θάνατοι, οι οποίοι είναι περίπου 30-40, δυστυχώς είναι θάνατοι υπερηλίκων, πάνω από 85 ετών», ανέφερε μιλώντας στο mega ο κ. Τζανάκης.

Εξήγησε ότι θα έχει θετική επίδραση στη μείωση των πανδημικών δεικτών η επιστροφή όλων στην καθημερινότητα, καθώς σηματοδοτεί και μία μεγάλη μείωση των κοινωνικών επαφών.
Ωστόσο, έκρουσε το «καμπανάκι» για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, λέγοντας πως «όλοι όσοι έχουν προβλήματα πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως, καθότι ο ιός παροξύνει τα συνοδά τους νοσήματα με αποτέλεσμα, αυτή η αποδιοργάνωση των συνοδών νοσημάτων να προκαλεί ακόμα πρόβλημα ή την εισαγωγή στο νοσοκομείο».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης