Ενέργεια

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 96 δολ. κινείται το Brent στα 90 δολ. το αργό

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 96 δολ. κινείται το Brent στα 90 δολ. το αργό

Πτώση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

 

Οι τιμές του πετρελαίου επέκτειναν την πτώση τους την Τετάρτη λόγω των ανησυχιών των επενδυτών ότι η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί περαιτέρω με τους νέους περιορισμούς για τον COVID-19 στην Κίνα.

Περί τις 19:58 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,69% στα 96,64 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 0,91%, στα 90,80 δολάρια το βαρέλι λόγω φόβων ύφεσης.

Και τα δύο μειώθηκαν κατά περισσότερο από 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Μικτή Τεχνική Επιτροπή του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων, μαζί με το τον OPEC+, δήλωσε ότι βλέπει τώρα πλεόνασμα πετρελαίου φέτος 900.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), αύξηση 100.000 bpd από την πρόβλεψή της έναν μήνα νωρίτερα.

Ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ+ έχουν ζητήσει περικοπές. Ο όμιλος θα συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου εν μέσω της εξασθένησης της ζήτησης στην Ασία που ώθησε τη Σαουδική Αραβία να μειώσει τις επίσημες τιμές πώλησής της σε αυτήν την περιοχή. Η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε στα 29,6 εκατομμύρια bpd τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters την Τετάρτη, ενώ η παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 11,82 εκατομμύρια bpd τον Ιούνιο, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία. Και τα δύο είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια.
Η Gazprom διέκοψε τις ροές φυσικού αερίου μέσω της βασικής οδού εφοδιασμού της Ευρώπης την Τετάρτη, καθώς η οικονομική μάχη μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών εντάθηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης