Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ισπανία: Μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 5% ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ισπανία: Μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 5% ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Οι καύσωνες που σημειώθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει μια αύξηση στη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια λόγω της χρήσης κλιματιστικών
Σχετικά Άρθρα

Η ισπανική κυβέρνηση μειώνει από τον Οκτώβριο τον φόρο προστιθέμενης αξίας στο φυσικό αέριο σε 5% από 21%, προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών στους λογαριασμούς των νοικοκυριών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

"Ώστε να είναι χαμηλότεροι οι λογαριασμοί θέρμανσης των πολιτών", είπε ο Σάντσεθ σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με το Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει να "μοιράσει δίκαια το κόστος και τις χρεώσεις του πολέμου (στην Ουκρανία)".

Η Ισπανία έχει δεσμευτεί προς τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 7% μέσα στο 2022, αλλά η χρήση του αερίου έχει αυξηθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Οι καύσωνες που σημειώθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει μια αύξηση στη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια λόγω της χρήσης κλιματιστικών, ενώ παράλληλα μειώθηκε η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας - μια σημαντική πηγή ενέργειας για την Ισπανία - εξαιτίας της λειψυδρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης