Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα απειλή της Ρωσίας κατά της Ευρώπης: Αν μπει πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου, η παροχή διακόπτεται

Νέα απειλή της Ρωσίας κατά της Ευρώπης: Αν μπει πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου, η παροχή διακόπτεται
Σημειώνεται ότι στις 14/9 θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας
Σχετικά Άρθρα

Την διακοπή της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη προανήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, σύμφωνα με το Reuters, στην περίπτωση που οι Βρυξέλλες εγκρίνουν και προχωρήσουν τη διαδικασία της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Μάλιστα, απαντώντας στα σχόλια της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, για επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή που πληρώνει η Ευρώπη για το φυσικό αέριο, ο Medvedev ήταν κατηγορηματικός: «Απλώς δεν θα υπάρξει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη».

Το σχόλιο της προέδρου της Κομισιόν

Νωρίτερα προηγήθηκε η τοποθέτηση της Ursula von der Leyen, παίρνοντας σαφή θέση στο ζήτημα του πλαφόν που σχεδιάζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες να θέσουν στο εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει έρθει η ώρα για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο που εισάγεται μέσω αγωγών στην Ευρώπη», επισήμανε η von der Leyen μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου των Συντηρητικών Γερμανών βουλευτών στο Μούρναου.

Τέλος, την ίδια ώρα υπενθυμίζεται ότι στις 14/9 θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας.

Η προετοιμασία της Ευρώπης και η έμμεση αλήθεια

Στην παρούσα χρονική φάση, η πλειοψηφία της ευρωπαϊκών κρατών μειώνει οικειοθελώς την ενεργειακή της κατανάλωση, περιορίζοντας τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών και το ντους στην εργασία τους για εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ οι εταιρείες προετοιμάζονται για δελτίο ενέργειας. Σύμφωνα με τον σύμμαχο του Vladimir Putin, η ενεργειακή ασφάλεια είναι αδύνατη χωρίς τη Ρωσία.

«Ήρθε η στιγμή της αλήθειας για τους Ευρωπαίους ηγέτες. Έχουν δύο τρόπους εξόδου από την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει για τους εαυτούς τους. Το πρώτο βήμα είναι η άρση των παράνομων περιορισμών κατά της χώρας μας και να ξεκινήσει την λειτουργία του ο Nord Stream 2. Η δεύτερη όψη του νομίσματος, είναι να μην αλλάξουμε τίποτα, με αποτέλεσμα νέα προβλήματα στην οικονομία που θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών» ήταν οι δηλώσεις του Vyacheslav Volodin.


 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης