Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενώ 39 δήμοι εγκαλούν για οφειλές τους παρόχους ακόμα καταλογίζονται ουρανοκατέβατα υπερκέρδη στις εταιρίες!

Ενώ 39 δήμοι εγκαλούν για οφειλές τους παρόχους ακόμα καταλογίζονται ουρανοκατέβατα υπερκέρδη στις εταιρίες!
Τι ζητούν οι Δήμοι με τις εξώδικες δηλώσεις από τους Προμηθευτές ρεύματος
Το γεγονός ότι 39 Δήμοι εγκαλούν με εξώδικο το σύνολο των ιδιωτών παρόχων πλην ΔΕΗ αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος στην αγοράΑπό τους παρόχους, η Protergia έχει αποσαφηνίσει ότι έχει ήδη καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεών της, άρα δεν οφείλειενώ στην ίδια κατηγορία εμπίπτει και η Elpedison σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία. Η εξώδική δήλωση αναφέροντας ότι οι πάροχοι  είτε καθυστερούν, είτε καθυστερούν υπέρμετρα, είτε ακόμα δεν καταβάλουν και καθόλου τα ποσά των λογαρισμών που αντιστοιχούν στα δημοτικά τέλη σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο, αποδεικνύει το βαθύ πρόβλημα του κλάδου σε συνδυασμό με το 1 δισ ευρώ κόκκινων λογαριασμών που υφίστανται.

Οι Δήμοι καλούν τους Προμηθευτές, όπως εντός 15 ημερών τους ενημερώσουν ως προς τις εισπράξεις των Τελών από τους πελάτες ( μήνες στους οποίους ανήκαν λογιστικά οι  λογαριασμοί κατανάλωσης, ημερομηνίες πληρωμής) σε βάθος πενταετίας, τους παράσχουν αναλυτική κατάσταση ανείσπρακτων τιμολογήσεων με τα πλήρη αναγκαία δεδομένα με σκοπό την συνείσπραξη των εν λόγω Τελών από τους ίδιους  τους Δήμους, καθώς και την αναλυτική κατάσταση των παρακρατηθέντων προμηθειών με συνημμένα τα σχετικά παραστατικά .
Και επίσης να εξοφλήσουν τυχόν οφειλές πλέον τόκων υπερημερίας.

Το εν λόγω εξώδικο έχει κοινοποιηθεί στους Υπουργούς Ενέργειας  και Εσωτερικών καθώς και στον Πρόεδρο της ΡΑΕ.

Τούτων δοθέντων προκύπτει, ότι ένα ζήτημα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες και έχει να κάνει με τις οφειλές των Παρόχων προς τους Δήμους όχι μόνον δεν έχει εξομαλυνθεί, το αντίθετο μάλιστα σωρεύει προβλήματα και καθυστερήσεις, που ξεκινούν από την αύξηση των χρεών των καταναλωτών προς τους παρόχους, γιατί το σύνολο της αγοράς επιδεινώθηκε.

Με τα δεδομένα αυτά αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι ο εντοπισμός των περίφημων ουρανοκατέβατων κερδών για τους καθετοποιημένους παρόχους είναι μάλλον ουτοπικός και δεν συνάδει με την πραγματική εικόνα της αγοράς. Η αλήθεια είναι, ότι όσο ο χειμώνας θα προχωρά και τα πράγματα θα δυσκολεύουν το όλο αυτό πλαίσιο θα περάσει από ένα crash test, με αμφίβολλα αποτελέσματα πέραν των λογιστικών ωφελειών που καταγράφονται προσωρινά.
Για να μην ξεχνάμε και την πλευρά των μη καθετοποιημένων παρόχων, τα αιτήματα των οποίων κατ επανάληψη έχει αναδείξει το WEN.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης