Ενέργεια

Ν. Shulginov (Ρώσος ΥΠΕΝ): Μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην Ασία η απάντησή μας στην απόφαση των G7

Ν. Shulginov (Ρώσος ΥΠΕΝ): Μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην Ασία η απάντησή μας στην απόφαση των G7
O Shulginov υπογράμμισε πως η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του Nord Stream θα αρχίσει και πάλι, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής της τουρμπίνας

Η Ρωσία θα απαντήσει στην επιβολή πλαφόν στις τιμές πετρελαίου, ενισχύοντας την προμήθεια που παράγει στην Ασία, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Nikolai Shulginov μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με το Reuters.

«Οποιεσδήποτε ενέργειες για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών θα οδηγήσουν σε έλλειμμα στις ίδιες τις αγορές (των χωρών εκκίνησης) και θα αυξήσουν την αστάθεια των τιμών», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι την περασμένη βδομάδα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών συμφώνησαν να επιβάλουν το όριο αυτό για να μειώσουν τα έσοδα της Μόσχας που χρησιμοποιεί για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Στη συγκεκριμένη βέβαια πρόταση αντίθετη είναι η Κίνα, με δεδομένη την ανησυχία της για την ενεργειακή ασφάλειά της, για την οποία βασίζεται όλο και περισσότερο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Παράλληλα, μιλώντας στο πρακτορείο Tass, ο υπουργός ανέφερε ότι η Ευρώπη θα είναι εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο έως το 2027 και η ροή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα επαναρχίσει μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα στην τουρμπίνα του αγωγού.

Όπως είπε, ο επόμενος χειμώνας θα δείξει πόσο πιστοί είναι οι Ευρωπαίοι στην απόφαση τους να απεξαρτηθούν από το ρωσικό αέριο.«Αυτό επί της ουσίας θα σταματήσει στη λειτουργία της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης και της χημικής καθώς και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω του αερίου.Αυτή θα είναι μια εντελώς νέα ζωή για τους Ευρωπαίους. Πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν καταφέρουν να εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο. Είναι κάτι μη βιώσιμο για αυτούς» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης