Παρενέργειες

Νέα πτώση των TTF στα 238,64 e/MWh (-2,96%) δείχνει ότι έρχονται περιορισμοί στα παράγωγα ενέργειας

Νέα πτώση των TTF στα 238,64 e/MWh (-2,96%) δείχνει ότι έρχονται περιορισμοί στα παράγωγα ενέργειας

Με μικρή  πτώση κατά 2,96% έκλεισαν τα συμβόλαια Οκτωβρίου στα 238,6 ευρώ/ΜWh.

Νωρίτερα:

Eπιτείνεται η πτώση
των συμβολαίων Οκτωβρίου TTF στα 219 ευρω/MWh με πτώση άνω του 10% στις 14.00 ώρα Ελλάδος και παρά την επιθετική αντίδραση των Ρώσων να κρατούν κλειστό το Nord Stream.
Οι επόμενοι μήνες πάιζουν 229 -218 ευρώ ο Φεβρουάριος (!) στοιχείο που δείχνει ότι η αγορά προεξοφλέι ηπιότερη κατάσταση, παρά το ότι θα βρισκόμαστε στο επίκεντρο του χειμώνα.

Αυτό σημαίνει ότι επέρχονται αλλαγές στον Μηχανισμό είτε υπάρχουν σχέδια με τα οποία η ευρωπαϊκή πλευρά θα επιχειρήσει να εξομαλύνει την αγορά.
Πρόκειται για πληροφορίες που έχουν να κάνουν με περιορισμούς που θα συναποφασίσουν οι Υπουργοί Ενέργειας στην Σύνοδο της Παρασκευής 9/9 για τις αγορές ενεργειακών παραγώγων, derivatives κλπ.

Nωρίτερα:

Με πτώση 6,4% ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων TTF Οκτωβρίου στα 230 ευρώ/MWh.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, λόγω των έντονων διακυμάνσεων που παρατηρούνται συχνά στις συνεδριάσεις, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι επέρχονται αλλαγές, οι οποίες και θα σηματοδοτήσουν νέα δεδομένα για τη συγκεκριμένη αγορά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην «παίζει ρόλο» το γεγονός ότι οι Ρώσοι κλείδωσαν επ’ αόριστον τον Nord Stream 1. To ερώτημα είναι με ποιο κόστος θα γίνει αυτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης