Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Galli: Κοντά σε συμφωνία Αθήνα και Ρώμη για την αποθήκευση φ/α σύμφωνα με το Reuters - Επαναλειτουργία των λιγνιτικών

Galli: Κοντά σε συμφωνία Αθήνα και Ρώμη για την αποθήκευση φ/α σύμφωνα με το Reuters - Επαναλειτουργία των λιγνιτικών
Οι ευρωπαϊκές χώρες προσαρμόζονται στη μείωση των ροών φυσικού αερίου που προέρχονται από τη Ρωσία, υπογράμμισε η CEO του ΔΕΣΦΑ

λειτουργία των επτά λιγνιτικών μονάδων για περισσότερο χρονικά διάστημα από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, θα διατηρήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα είπε χθες (5/9) η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, μεταδίδει το Reuters.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι oι ευρωπαϊκές χώρες προσαρμόζονται στη μείωση των ροών φυσικού αερίου που προέρχονται από τη Ρωσία.« Βραχυπρόθεσμα, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν καθυστέρηση στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, αλλά αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι μια ευκαιρία, επιτρέποντας την αποφυγή μιας ενδιάμεσης φάσης προς το υδρογόνο» συμπλήρωσε η CEO του ΔΕΣΦΑ στο συνέδριο της Gastech στο Μιλάνο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η επαναφορά των λιγνιτικών σε λειτουργία θα καθυστερήσει το προγενέστερο σχέδιο, καθώς η ενεργειακή κρίση έχει αλλάξει προγραμματισμούς και σχέδια. Η επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ιταλία για να εξασφαλίσει χώρο εκεί, ώστε να αποθηκεύει αέριο ώστε να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή απαίτηση για αποθέματα πριν τον χειμώνα. «Νομίζω ότι Αθήνα και Ρώμη είναι κοντά σε συμφωνία για την αποθήκευση αερίου», είπε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης